Μία νέα συμπλοκή μεταξύ οκτώ ανηλίκων σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Βάρκιζα, με το περιστατικό να ξεκινά από λογομαχία και να εξελίσσεται σε μαχαιρώματα. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι αρχικά «παίχτηκε λίγο ξύλο» και στη συνέχεια οι ανήλικοι μετακινήθηκαν στο πάρκινγκ, όπου συνεχίστηκε η επίθεση με μαχαίρια.
Στη μία ομάδα συμμετείχαν τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός, ενώ στην άλλη ένας Βούλγαρος και δύο Πακιστανοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρότερα από χτυπήματα με μαχαίρι. Δύο Έλληνες ανήλικοι γρονθοκοπήθηκαν.
Μετά τη συμπλοκή, ένας από τους τραυματίες προσπάθησε να διαφύγει προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, δέκα άτομα τον καταδίωκαν πριν εμφανιστούν τρία περιπολικά της Αστυνομίας.
Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και ο δεύτερος στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Οι ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Λίγες ώρες νωρίτερα, σε πάρκο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, τρεις ανήλικοι 13, 14 και 15 ετών –καθώς και ακόμη ένας που αναζητείται– φέρονται να πλησίασαν ομάδα 15χρονων και να ζήτησαν χρήματα απειλητικά. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, δέχθηκαν επίθεση, με έναν ανήλικο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, ενώ ο μεγαλύτερος θα επιτηρείται από επιμελητές ανηλίκων.
Εκρηκτική άνοδος στα περιστατικά βίας ανηλίκων
Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν χιλιάδες περιστατικά βίας. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο 2025 συνελήφθησαν:
-
969 ανήλικοι για βίαια επεισόδια και σωματικές βλάβες (920 το 2024).
-
2.399 ανήλικοι για κλοπές και ληστείες (2.550 το 2024).
Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις παράνομων πράξεων από ανηλίκους, διώκονται και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ταυτοποιήθηκε 79χρονος για απειλές μέσω Διαδικτύου κατά της Όλγας Γεροβασίλη
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
- Αμάντα Μπάινς: Διαψεύδει viral φήμη – Δεν έμεινε ποτέ έγκυος στα 13
- Γεωργιάδης: Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Υγεία δεν αποτυπώνει τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης

![Άγριο ξύλο κοριτσιών με γροθιές και κλωτσιές έξω από σχολείο [σοκαριστικό βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/03/sxoleio-mathites-150x150.jpg)