Ο άνδρας, μαζί με έναν συνεργό του που παραμένει ασύλληπτος, εντόπιζε πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των ηλικιωμένων και τους προσέγγιζε παρουσιάζοντας ψευδώς ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν οφειλές για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έπειθαν έτσι τα θύματα να του παραδώσουν χρήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 70χρονος καθημερινά «όργωνε» με το αυτοκίνητό του το λεκανοπέδιο της Αττικής, αναζητώντας τα επόμενα πιθανά θύματα.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, έχει στόχο την ανίχνευση και δίωξη παρόμοιων εγκλημάτων που μπορεί να έχει διαπράξει ο κατηγορούμενος σε βάρος άλλων θυμάτων, αλλά και την αποτροπή πιθανών απειλών για τη δημόσια ασφάλεια.
Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία του 70χρονου
Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΛΑΣ τον Φεβρουάριο, αναφέρονταν τα εξής:
Από ειδική ομάδα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καματερού/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. συνελήφθη, πρωινές ώρες της 3-2-2026 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, 70χρονος που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα της οφειλής χρηματικού ποσού από συγγενικά τους πρόσωπα.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και ληστεία ενώ αναζητείται και έτερος δράστης.
Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καματερού διαπιστώθηκε ότι ο 70χρονος διέπραττε, τουλάχιστον από το 2023, απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Ως προς τον τρόπο δράσης, αρχικά ο έτερος δράστης εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα και συγκέντρωνε πληροφορίες για την οικογενειακή τους κατάσταση ενώ λίγα λεπτά μετά ο 70χρονος προσέγγιζε τους ηλικιωμένους και χρησιμοποιώντας τις ανωτέρω πληροφορίες τους εξαπατούσε αφαιρώντας χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της οφειλής ποσού από συγγενικά τους πρόσωπα στο πλαίσιο παραγγελίας ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ενδεικτικό της δράσης του αποτελεί το γεγονός ότι ο 70χρονος κινούνταν καθημερινά με «επιχειρησιακό» όχημα σε ολόκληρο το Νομό Αττικής, για τον εντοπισμό υποψηφίων θυμάτων ενώ κατά την προανάκριση των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν 35 περιπτώσεις απάτης σε πλείστες περιοχές, από τα Μέγαρα μέχρι και το Μαρκόπουλο.
Το οικονομικό όφελος από τη δράση του 70χρονου ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.
Σε έλεγχο στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των 231 ευρώ,
το «επιχειρησιακό» όχημα,
2 ρολόγια,
κοσμήματα και
4 κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

![Εξάρθρωση κυκλώματος ρευματοκλοπών: Ξηλώθηκαν 1.500 μέτρα καλωδίων σε Ζεφύρι και Αχαρνές – 4 συλλήψεις [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/03/kameres-zefuri-1-1200x675-1-150x150.webp)