Παράλληλα, στη σύλληψη ενός 70χρονου Γάλλου προχώρησε κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, που έσπευσε στην περιοχή της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 70χρονος εκτελούσε αγροτικές εργασίες, χωρίς να έχει λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφάλειας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:45 σε δασική έκταση κι όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η κινητοποίηση ήταν άμεση και η ανάπτυξη ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων επέτρεψε την ταχεία ανάσχεση και τον περιορισμό του συμβάντος, πριν αυτό λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικίες και υποδομές.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (8/6) στην περιοχή Περαχώρα Κορινθίας, όπου η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα μέσα σε δύσβατη δασική έκταση καίγοντας πευκοδάσος.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 106 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 1η, 6η και 9η ΕΜΟΔΕ, 30 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές, καθώς και εναέρια μέσα: τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των επιχειρήσεων.
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην Περαχώρα Κορινθίας και επιχειρούν 106 #πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων από 1η, 6η και 9η ΕΜΟΔΕ, 30 οχήματα, εθελοντές, 3 Α/Φ και 5 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Με…
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 8, 2026
Σημαντική είναι και η συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, ενώ με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για διερεύνηση των αιτιών.
Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον δήμαρχο – «Τις επόμενες ώρες θα ελεγχθεί η κατάσταση»
Όπως ανέφερε από το μέτωπο της φωτιάς, η εικόνα παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, κυρίως μετά την ενίσχυση των εναέριων μέσων, με τρία αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Όπως ανέφερε, η πυρκαγιά αρχικά είχε ένα ενιαίο μέτωπο, όμως ξαφνικά δημιουργήθηκε δεύτερο σε απόσταση περίπου 300–400 μέτρων, πιθανότατα από εκτόξευση κουκουναριών.
«Τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι και πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα ελεγχθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την εγγύτητα της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές, ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχουν σπίτια κοντά στο μέτωπο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα.
«Κάποια σπίτια είναι κοντά, αλλά δόξα τω Θεώ δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα από κανέναν. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε.
Ο κ. Γκιώνης επιβεβαίωσε επίσης ότι η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, ενώ απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για τα αίτια εκδήλωσής της, τονίζοντας ότι η εικόνα στο πεδίο δεν επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι διαπιστώθηκε και δεύτερη εστία σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το αρχικό σημείο, εκτιμώντας ότι πιθανόν να προκλήθηκε από μεταφορά αναμμένων κουκουναριών.
Τέλος, υπογράμμισε ότι οι καιρικές συνθήκες παραμένουν σχετικά ευνοϊκές, καθώς οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν με μεγάλη ένταση και σε ευρεία ανάπτυξη στο πεδίο.
Ήχησε το 112
Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το 112 και εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής της Περαχώρας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Στο μήνυμα καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Περαχώρα της Περιφερειακής Ενότητας #Κορινθίας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) June 8, 2026
Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης, ωστόσο η εγγύτητα της πυρκαγιάς σε οικισμούς και η ιδιαίτερα πυκνή πευκόφυτη βλάστηση διατηρούν σε αυξημένο συναγερμό τις αρχές πολιτικής προστασίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 30 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων και από αέρος 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ισραήλ–Ιράν σε επικίνδυνη τροχιά: Νέες βολές Νετανιάχου και Κατς – Απειλούν με «ιστορικά πλήγματα» και σκληρά αντίποινα στον Λίβανο
- Σδούκου: Τα καινούργια κόμματα κρύβουν μέσα τους κάτι πολύ παλιό – Θέλουμε τις εκλογές την άνοιξη του ’27
- Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα – Πατέρας για δεύτερη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός
- Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε Μητσοτάκη: Νομίζω ο Τραμπ θα ήθελε να επισκεφτεί την Ελλάδα
- Τι μετανιώνουν περισσότερο οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν – Τι δείχνει η παγκόσμια έρευνα

