Kρίσιμη είναι η κατάσταση της των δύο ατόμων που τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη σημειώθηκε στις 11:00 στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ οι δύο τραυματίες είναι 44 και 51 ετών και εργάζονταν σε εξωτερικό συνεργείο. Ο 51χρονος είναι διασωληνωμένος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Διασωληνωμένος με πολύ βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι και ο 44χρονος.
Η ανακοίνωση της εταιρίας: «Σήμερα, στις 11πμ, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης προληπτικής συντήρησης στο διυλιστήριό μας δυο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι εργαζόμενοι έλαβαν άμεσα τις προβλεπόμενες πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάστασή τους είναι σοβαρή και λαμβάνουν τη δέουσα φροντίδα. Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφάλειας και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών».
Κατά την διάρκεια εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, από εξωτερικό συνεργείο, ένας σωλήνας έσκασε και προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό δύο εργαζομένων, ενώ υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες με πιο ελαφριά τραύματα.



















