Ανησυχία προκαλεί οι τροτοκοσμικές εικόνες που καταγράφηκαν στην περιοχή του ποταμού Λουδία, στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν πεταμένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων σε αγροτική έκταση, κοντά σε καλλιέργειες.
Οι συσκευασίες είχαν απορριφθεί σε σημείο δίπλα στον ποταμό, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για τις πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα, ιδιαίτερα λόγω της γειτνίασης με καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όταν το θέμα πήρε διαστάσεις και δόθηκε περισσότερη δημοσιότητα, ο Δήμος Χαλκηδόνας ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε μια επιχείρηση «σκούπα» και να μαζέψει τις συγκεκριμένες συσκευασίες που της άφησε ασυνείδητος αγρότης, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πήγε μόνος του το βράδυ και τις μάζεψε ο ίδιος. Φαίνεται ότι κατάλαβε ότι θα εντοπιστεί από τις συσκευασίες και θα υποστεί τις συνέπειες.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Χαλκηδόνας έχει καταθέσει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές για να βρεθεί ο δράστης. Σύμφωνα με τους περισσότερους αγρότες είναι μια μειοψηφία που το κάνει αυτό, καθώς εν γένει είναι πολύ εύκολη η διαδικασία για ανακύκλωση, δηλαδή μόλις τελειώσουν τα φυτοφάρμακα απλά τα επιστρέφουν από εκεί που τα αγόρασαν.
- Καιρός: Έρχονται μπουρίνια, καταιγίδες και κεραυνοί – Οι πιο δύσκολες ημέρες
- Νέα ανατροπή στην Κυψέλη: Σημάδια στην πλάτη του βρέφους – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος- Σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Αρχών Τουρκίας για λαθρεμπορία και παιδική πορνεία



















