Νωρίτερα, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε πέντε εκ των κατηγορούμενων, δύο εκ των οποίων ήδη είχαν άλλο ένα από την πρωτόδικη απόφαση.
Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, 16 κατηγορούμενοι έχουν ελαφρυντικό. Από αυτούς 13 είχαν λάβει ελαφρυντικό από το πρώτο δικαστήριο, ανάμεσα σε αυτούς και οι δύο εκ των πέντε που έλαβαν σήμερα και δεύτερο, και τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν σήμερα για πρώτη φορά.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα για ελαφρυντικά για τα μέλη του λεγόμενου «διευθυντηρίου», μεταξύ των οποίων οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Αντίθετα, ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν μόνο σε πέντε από τους καταδικασθέντες, με απόφαση κατά πλειοψηφία 4-1. Μετά από πέντε συνεδριάσεις, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη αποδίδεται στους πρώην βουλευτές Αντώνης Γρέγος και Δημήτρης Κουκούτσης, καθώς και στα μέλη της οργάνωσης Αριστόδημος Δασκαλάκης, Μάρκος Ευγενικός και Θωμά Μαρία. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους τα αιτήματα απορρίφθηκαν.
Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε επίσης την εισαγγελική έφεση που ζητούσε αυστηρότερες ποινές και εισηγήθηκε να διατηρηθούν οι ίδιες ποινές που είχαν επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο. Εξαίρεση αποτελούν οι πέντε καταδικασθέντες στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, για τους οποίους πρότεινε μικρότερες ποινές.

Πλέον, η διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών για τους 42 καταδικασθέντες. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιοι από τους πρώην βουλευτές, στους οποίους είχε δοθεί αναστολή στην έφεση, να οδηγηθούν για πρώτη φορά στη φυλακή.
Στη σημερινή συνεδρίαση παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνο ο Ιωάννης Λαγός, ενώ όπως και σε προηγούμενες διαδικασίες παρευρέθηκε και η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα.
Ειδήσεις Σήμερα
- OPEN: Το Real View πάει μεσημέρι και «κόβει τα φτερά» του Θανάση Πάτρα
- Τέλος και επίσημα ο Βασίλης Σπανούλης από τη Μονακό – Οικονομικά και ήττες οδήγησαν στο «διαζύγιο»
- Παύλος Μαρινάκης στο Athens Alitheia Forum: Να καταργηθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο
- Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητο στην πύλη – Αποκλεισμένοι δρόμοι
- Ευελπίδων: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για το κύκλωμα τζόγου – Ξεπέρασαν τις 38 οι συλλήψεις [βίντεο]

