«Σίγουρα υπάρχει κι άλλο άτομο πίσω. Δεν γίνεται να ήρθαν μόνα τους δύο άτομα δύο ανθρώπους για τους λόγους που έχουμε ακούσει και είναι για γέλια», δήλωσε συγγενής του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News.
«Αυτή είναι η γνώμη και της εντολέως μου. Θεωρεί ναι ότι υπάρχει πρόσωπο οικογένειας και πρόσωπο εκτός οικογένειας που συνέδραμε σε όλο αυτό ναι», είπε η δικηγόρος ανιψιάς 68χρονου.
Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερο ‘πακιστανικό’ τηλέφωνο εκτός από εκείνο του 22χρονου.
Ο φερόμενος «εκτελεστής» μιλά για εμπλοκή επιπλέον προσώπου
Πάντως ο φερόμενος ως εκτελεστής που εξακολουθεί να λέει πως δεν πυροβόλησε, αλλά μιλά ανοιχτά για τρίτο πρόσωπο.
Υποστηρίζει πως τον έμπλεξαν και πως δεν καταλαβαίνει γιατί ο ανιψιός τον αναγνώρισε ως τον δράστη της επίθεσης.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η στιχομυθία που είχαν οι δύο νεαροί λίγες ημέρες μετά το φονικό.
Συγκεκριμένα, στις 7 Οκτωβρίου, οι 22χρονοι σε συνάντηση που είχαν σε καφετέρια της Αθήνας φέρεται να είπαν:
-Φερόμενος εκτελεστής: Δείχνουν το μηχανάκι κι εμένα στα κανάλια. Θα μας βρουν. Πάμε στην αστυνομία να πεις τι έχει γίνει.
-Φερόμενος συνεργός: Μπαίνοντας στο κάμπινγκ, έναν από αυτούς που ήταν εκεί, τον αναγνώρισα, τον ξέρω. Θα το φτιάξουμε, μην ανησυχείς.
-Φερόμενος εκτελεστής: Πώς θα το φτιάξουμε;
-Φερόμενος συνεργός: Ξέρω τον έναν από μέσα.
-Φερόμενος εκτελεστής: Πού με έχεις μπλέξει;
-Φερόμενος συνεργός»: Ηρέμησε, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τίποτα. Τα άτομα τα ξέρω και θα τα φτιάξω όλα.
Πάντως έξι μέρες μετά, ο ένας από τους δύο, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για να πει πως αυτός είχε μόνο τον ρόλο του συνεργού.
Κάλεσαν το «100» 25 λεπτά αργότερα
Αίσθηση πάντως προκαλεί πως η πρώτη κλήση στο «100» την μοιραία εκείνη νύχτα έγινε 25 λεπτά μετά το φονικό. Εξίσου περίεργο και το γεγονός πως οι δύο πρώτες κλήσεις στην αστυνομία έγιναν από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και από έναν γείτονα.
Τα νέα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί
Σύμφωνα με την περιγραφή του ανιψιού του 68χρονου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, έχει πει ότι ο θείος του καθόταν στο γραφείο όταν δέχθηκε τον πυροβολισμό. Ωστόσο μπροστά από το γραφείο υπάρχει ένα plexi glass.
Με βάση αυτή την περιγραφή, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς γίνεται το plexi glass να είναι άθικτο.
Σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως η ιατροδικαστική που έγινε στον 68χρονο κάνει λόγο για ευθεία βολή των πυροβολισμών, που δέχθηκε ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ.
Στα χέρια της ανακρίτριας ο φάκελος με τις άρσεις των κινητών
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι σήμερα (23/10) έχει ζητήσει η ανακρίτρια και έχει λάβει ήδη στο γραφείο της ένα φάκελο, που αφορά τη άρση των κινητών τηλεφώνων.
Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει το Live News, σήμερα στα χέρια του Ανθρωποκτονιών έφθασε ένα νέο στοιχείο. Πρόκειται για ένα φάκελο από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου κι αφορά επικοινωνίες λίγες μέρες πριν την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ της Φοινικούντας.
Φοινικούντα: Η αποκαλυπτική μαρτυρία επιστήθιου φίλου του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
Στην εκπομπή του MEGA μίλησε αποκλειστικά φίλος του 68χρονου, που δολοφονήθηκε μαζί με τον επιστάτη στο κάμπινγκ που ήταν ιδιοκτήτης.
Ο 68χρόνος έχει περιγραφεί ως δοτικός αλλά και δεσποτικός, εργασιομανής αλλά και συγκεντρωτικός, οι φίλοι του έβλεπαν έναν άνθρωπο πιεσμένο που όμως δεν παραχωρούσε καμία εργασία να την κάνει κάποιος άλλος.
«Μα δεν μπορούσε να το δουλέψει ο (ανιψιός) ήταν μικρό παιδί. Ούτε ήξερε και ούτε και ήθελε έτσι όπως τον έβλεπα. Τι να δουλέψει; Αυτός όποιον έβρισκε, του έλεγε «έλα έτσι». Μα έτσι έκανε… όποιον γνώριζε «Α! έχω κάμπινγκ! Έλα!». Και γι’ αυτό είχε και επιστάτη για να μπορεί να κάνει και τη δουλειά του ο άνθρωπος γιατί έφευγε και ήταν όλη τη μέρα στη δουλειά».
Πώς περιέγραφε ο ίδιος την επίθεση που δέχθηκε
-Τι σας έλεγε;
-Πρώτα από όλα ότι ανησυχούσε. Ότι αυτός που τον χτύπησε πίσω από αυτό κρύβεται άτομο με συμφέρον. Δεν ήξερε ποιος είναι. Ένιωσε ότι θα είναι ασφαλής και γι’ αυτό πήγε να μείνει στο κάμπινγκ, έτσι πίστευε ότι επειδή θα έχει και κόσμο, αποκλείεται. Πίστευε ότι αυτό το άτομο που κρυβόταν πίσω από αυτό, το έκανε για εκφοβισμό, όχι ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Έτσι νόμιζε και το έπαιρνε στα αστεία.
Η κουβέντα μοιραία θα πάει και στον ανιψιό που ήταν άλλωστε και συνεταίρος του κάμπινγκ, γιατί ο θείος του που τον εμπιστευόταν δεν του είχε δώσει την διαχείριση, ώστε ακόμα και να απομακρυνθεί από το κάμπινγκ για κάποιο διάστημα; Οι φίλοι του 68χρόνου θα επιμείνουν πως στα μάτια του θείου ο ανιψιός ήταν επιπόλαιος.
Πώς έβλεπαν οι φίλοι του 68χρονου την σχέση με τον ανιψιό
-Είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα ο …. Από μικρό παιδί όταν στα έχουν όλα έτοιμα στο χέρι και δεν στεναχωριέσαι για τίποτα πως μεγαλώνεις; Φερόταν σαν χαζό. Ό,τι του έλεγες το πίστευε, ό,τι του έλεγες το πίστευε, όλα τα έπαιρνε στο: ‘εντάξει μωρέ σιγά και εγώ έχω λεφτά’ και μαγκιά και έτσι. Είχε πουλήσει ένα σπίτι ο (ανιψιός) στην Αθήνα. Του πατέρα του, του το έχει αφήσει, για τίποτα, έτσι το έδωσε.
– Ξέρετε για τι ποσό το έδωσε;
-Γύρω στα 70.000 κάτι τέτοιο άκουσα. Ο …. είχε όλα τα χαρακτηριστικά, να είναι ένα καλό παιδί και επέλεξε, δεν ξέρω τι δρόμο έχει επιλέξει. Δεν μπορεί να στέκεται ο δολοφόνος δίπλα μου, να μου σκοτώνει εμένα ένα δικό μου αγαπημένο πρόσωπο και να είμαι και bodybuilder και να είμαι και ψηλός και να είμαι και γομάρι και ο άλλος να είναι μια πιθαμή άνθρωπος και να μην του χώσω μία.
Φοινικούντα: Η στιγμή που ο 22χρονος φερόμενος ως συνεργός φτάνει στα ΚΤΕΛ Κηφισού
Στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA, αποτυπώνεται ο 22χρονος ατάραχος και χαλαρός να έχει φτάσει στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Έχει ανάψει τσιγάρο και βαδίζει προς την έξοδο.
«Έφτασα Αθήνα 22.00 με 22.30, πήρα ταξί και πήγα σε ξενοδοχείο στο Παγκράτι για να κοιμηθώ. Την επόμενη ημέρα το πρωί, πήγα με τα πόδια από το Παγκράτι στο μαγαζί όπου δουλεύω, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο», έχει πει στην απολογία του.
Με την ίδια άνεση που περπατά στην Καλαμάτα λίγο πριν πάρει το ΚΤΕΛ για Αθήνα, με την ίδια αποβιβάζεται από αυτό τρεις ώρες αργότερα. Στο πρώτο βίντεο φαίνεται να περπατά με ένα περίεργο χαρακτηριστικό στο βάδισμα, το οποίο πάντως δεν φαίνεται να έχει κατά την επιστροφή του στην Αθήνα.
«Τον 22χρονο, που βλέπω στην τηλεόραση και κατηγορείται ως συνεργός, τον είχα δει στις 6 Οκτωβρίου το βράδυ να κατεβαίνει από το λεωφορείο στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Θυμάμαι ότι κινούταν αργά, χωρίς να πηγαίνει να πάρει ταξί. Περπατούσε χωρίς να βιάζεται και φαινόταν σαν να περίμενε κάτι. Σαν να περίμενε ας πούμε κάποιον να έρθει να τον πάρει», λέει αυτόπτης μάρτυρας.
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών η διαδρομή
Η διαδρομή της επιστροφής του αποτελεί ακόμη μυστήριο για τις Αρχές.
Το σενάριο που υποστηρίζει, ότι δηλαδή διένυσε περισσότερα από 60 χλμ. κολυμπώντας και περπατώντας, «μπάζει» από παντού, με τις Αρχές να εκτιμούν πως κάποιος τον βοήθησε να διαφύγει και να φτάσει άνετος στα ΚΤΕΛ της Καλαμάτας.
Το γεγονός ότι είχε φτάσει στα ΚΤΕΛ 40 λεπτά πριν αναχωρήσει το δρομολόγιο και είχε τον χρόνο να φάει σάντουιτς και να πιει καφέ, δείχνει και το πόσο καλά οργανωμένη ήταν η διαφυγή του.
Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο 22χρονος κάθε άλλο από οικονομική δυσχέρεια είχε, τουλάχιστον σε αυτό το διήμερο πριν και μετά το στυγερό έγκλημα.
Ξόδεψε αρκετά χρήματα, όλα μετρητά, όπως αποκαλύπτει το Live News.
«Ήμουν απεγνωσμένος, χωρίς λεφτά και χωρίς να έχω κάπου να μείνω. Τότε σκέφτηκα να τον απειλήσω ότι θα αποκαλύψω ότι βιάζει αγόρια», είχε πει ο ίδιος.
Ωστόσο, είχε την οικονομική ευχέρεια να πάρει ταξί, να πάει να παραλάβει τον συνεργό του από το σπίτι και να πάνε στο σημείο που θα έπαιρναν το σκούτερ. Είχε τα χρήματα να πληρώσει ξενοδοχείο στην Καλαμάτα για τη διανυκτέρευσή τους που κατά πληροφορίες στοίχισε 100 ευρώ, αλλά και να πληρώσει την βενζίνη για το ταξίδι Αθήνα – Φοινικούντα.
Εκτός από τσιγάρα και ενεργειακά ποτά που κέρασε τον 22χρονο συγκατηγορούμενό του, κατά την επιστροφή του πλήρωσε τον καφέ που ήπιε με 50ρικο στεγνό.
«Ήταν λιγομίλητος και ήταν σεμνότυφος. Μου έβγαλε 50ρικο και μου έδωσε, δεν ήταν τσαλακωμένο, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει υπάλληλος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με μετρητά πλήρωσε και το εισιτήριο του ΚΤΕΛ.
«Είπε στην ανάκριση πού παρέδωσε το σκούτερ» λέει ο δικηγόρος του φερόμενου εκτελεστή
Ο δικηγόρος του προσώπου που φέρεται μέχρι στιγμής να έχει πυροβολήσει και σκοτώσει τον 68χρονο ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και τον 62χρονο επιστάτη μίλησε στο Live News, όπου ανέφερε σχετικά με το σκούτερ:
«Έχει δώσει εξηγήσεις στην κυρία ανακρίτρια και έχει αναφέρει ότι το έχει παραδώσει. Δεν το κατείχε ο ίδιος από ένα χρονικό σημείο και μετά, αυτό νομίζω το γνωρίζει και η αστυνομία. Το πού το παρέδωσε το είπε στην ανάκριση».
«Όταν δεν γνωρίζει ότι υπάρχει όπλο στην υπόθεση τι να πει; Υπάρχουν σημεία της υπόθεσης αυτής που αφορούν σε κοινή γνώση των δύο και υπάρχουν και σημεία που γνωρίζει μόνο ο ένας. Ο έτερος κατηγορούμενος εντόπισε τον εντολέα μου, ο έτερος κατηγορούμενος εμπιστεύτηκε κάτι στον εντολέα μου. Ο εντολέας μου έχει πει από την αρχή στην διωκτική Αρχή ότι δεν είχε επισκεφθεί ποτέ ξανά την Φοινικούντα».
«Ο δικός μου εντολέας αρνείται ότι έχει επικοινωνήσει με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον συγκατηγορούμενο του», κατέληξε ο δικηγόρος.

