Παράλληλα οι Αρχές καλούνται να λύσουν τους νέους γρίφους που δημιουργήθηκαν για να ξεσκεπάσουν όλη την αλήθεια του διπλού φονικού στο κάμπινγκ.
Στο «μικροσκόπιο» τα μηνύματα
Το MEGA παρουσιάζει τους ισχυρισμούς του εργοδότη των 22χρονων και επιστήθιου φίλου του ανιψιού του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στις Αρχές για τα μηνύματα που του έστελνε ο 22χρονος. Πριν το διπλό έγκλημα, του έγραφε πως θα έκανε ό,τι του ζητούσε και μετά τις δολοφονίες ότι φοβάται για τη ζωή του.
«Στο σημείο της συνομιλίας μας, όπου ο Χ.Τ. γράφει επί λέξει το ακόλουθο μήνυμα ‘σε φοβάμαι, πραγματικά θέλω να ηρεμήσω, σε παρακαλώ κατάλαβέ με, δεν μπορώ να ζω με φόβο, ακόμα και τηλέφωνο δεν σε παίρνω από φόβο’, δεν μπορώ να ξέρω πώς αισθανόταν για να το πει αυτό. Αυτό το μήνυμα το έστειλε υπό την επήρεια και όταν γινόταν νηφάλιος καταλάβαινε ότι ήθελα το καλό του. Ξέρω ότι στο κεφάλι του γινόταν ένας χαμός. Νοιαζόμουν για τον Χ. και ακόμα νοιάζομαι».
Γιατί ο 22χρονος φοβόταν τον εργοδότη του μετά το διπλό φονικό; Γιατί αρχικά και οι δύο είχαν αρνηθεί ότι συνομιλούσαν και αντάλλαζαν μηνύματα; Όπως διαπιστώθηκε, μία μέρα πριν αλλά και τη μέρα του διπλού εγκλήματος, οι δυο τους είχαν συνομιλήσει.
«Κατά την διάρκεια της 04/10/2025 θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει με τον Χ. για θέματα ρουτίνας, ποιος αγόρασε τι. Στις 00:54 στις 05/10/2025 θυμάμαι ότι τον κάλεσα από το κινητό μου γιατί είχα καταλάβει ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά, ήθελα να δω αν χρειάζεται κάτι. Ο Χ.Τ δεν μου είπε ότι θα συναντούσε τον Ι.Μ. Δεν μπορούσα να γνωρίζω τι είχε σχεδιάσει. Στις 05/10/2025 το πρωί περί τις 11:23 μπορεί να μίλησα με τον τρίτο κατηγορούμενο, δεν θυμάμαι γιατί μιλάμε συνέχεια».
O «όρκος» αφοσίωσης του 22χρονου
Στις 26 Μαρτίου του 2025, ο 22χρονος φερόμενος ως εκτελεστής έστειλε στον εργοδότη του ένα μήνυμα μέσα από το οποίο τον διαβεβαίωνε πως του ήταν πιστός και διατεθειμένος να κάνει ό,τι του ζητούσε.
«Όταν κάπου δεν πετυχαίνω, νιώθω σαν να σε απογοητεύω. Εγώ θέλω μόνο να σε βοηθάω και όχι να σε βαραίνω. Όμως είσαι ο μόνος άνθρωπος που με καταλαβαίνει και εμπιστεύομαι τη ζωή μου την ίδια. Νιώθω ότι δεν σε τιμάω. Να ξέρεις ότι προσπαθώ να σε ευχαριστώ, γιατί είσαι η οικογένεια που διάλεξα και δεν θα μπορούσα να ευχηθώ κάποιον καλύτερο για μεγαλύτερο αδελφό, πατέρα ή φίλο από εσένα».
Λίγες μέρες αργότερα, του έστειλε, όπως διαπιστώθηκε, ένα ανάλογο μήνυμα:
«Δεν ήθελα να σου φερθώ με ασέβεια, ίσα ίσα σε σέβομαι πιο πολύ και από τους γονείς μου και από τον Θεό τον ίδιο. Όταν ξυπνάω δεν λέω δόξα τω Θεώ, εσένα ευχαριστώ που μου το επιτρέπεις. Σου έχω πει ό,τι κι αν μου ζητήσεις, όσο ακραίο και αν είναι θα το κάνω με χαρά».
Ο εργοδότης υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δεν γνώριζε για την εμπλοκή των δύο 22χρονων στο διπλό φονικό. Το έμαθε, όπως λέει, από τις ειδήσεις. «Για την εμπλοκή του X.T έμαθα από τις ειδήσεις. Ο ίδιος δεν μου είχε πει τίποτα σχετικά. Δεν γνωρίζω εάν ο Άρης τον μετέφερε στην Καλαμάτα. Δεν γνωρίζω τι ρωτούσε ο Άρης στο ChatGPT. Έχω δανείσει κάποιες φορές στον Άρη χρηματικά ποσά από 10.000 έως 40.000 ευρώ, δεν τα σημειώνω, δεν με ενδιαφέρει εάν θα μου τα επιστρέψει. Του έχω τυφλή εμπιστοσύνη και αυτός μου είχε δανείσει χρήματα στο παρελθόν».
Νέα στοιχεία από την αποκαλυπτική κατάθεση του «βοηθού»
Την Τετάρτη 14/1 ο 22χρονος Χ.Τ. παρέμεινε για περίπου 7,5 ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας, όπου απολογήθηκε ως φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας που σημειώθηκε στο κάμπινγκ της Φοινικούντας.
Αρχικά, ο νεαρός συνοδηγός του σκούτερ, ο οποίος είχε παραδοθεί στις Αρχές και κατηγορούνταν ως συνεργός, πλέον θεωρείται ο εκτελεστής. Μαζί με τον οδηγό της μηχανής οδηγήθηκαν εκ νέου στην ανακρίτρια για συμπληρωματικές απολογίες.
Κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής του κατάθεσης, ο Χ.Τ. ανασκεύασε προηγούμενη δήλωσή του, υποστηρίζοντας ότι το έκανε για λόγους ηθικής απέναντι στον άλλο 22χρονο κατηγορούμενο, τον οποίο αρχικά είχε κατονομάσει ως φυσικό αυτουργό.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, βρέθηκε στο κάμπινγκ το μοιραίο βράδυ, χωρίς όμως να μπει στη ρεσεψιόν όπου διαπράχθηκε η διπλή δολοφονία. Όπως είπε, άκουσε τρεις πυροβολισμούς και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Αρνήθηκε ότι μεταφέρθηκε από τρίτο πρόσωπο και ισχυρίστηκε ότι πέρασε τη νύχτα σε δασική περιοχή, όπου πέταξε τη θήκη της κιθάρας που φορούσε, πριν φτάσει μόνος του στην Καλαμάτα. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε ότι φοβάται για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογένειάς του.
Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος 22χρονος βρέθηκε επίσης στο γραφείο της ανακρίτριας και πλέον κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία. Ο συνήγορός του, κ. Γκαβέλας, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ή γνώση του εγκλήματος.
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος πραγματικά πυροβόλησε. Στο κάδρο βρίσκονται ο Χ.Τ., ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ —που κρατείται προσωρινά ως ηθικός αυτουργός— αλλά και η πιθανότητα ύπαρξης τρίτου προσώπου στο χώρο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.
Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση.
Ειδήσεις Σήμερα
- Αθηνών-Κορίνθου: Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών στα Μέγαρα – Στο Θριάσειο νοσοκομείο ένας οδηγός
- Τροχαίο ατύχημα στην Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε αγοράκι στο κέντρο της πόλης
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Το μήνυμα όλο νόημα – «Οι άνθρωποι γκρεμίζουν μόνοι του την εικόνα που είχες για εκείνους»

