Αθήνα Καιρός

Χανιά: Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες του μοιραίου μονοκινητήριου αεροσκάφους – Το χρονικό της τραγωδίας [βίντεο]

7 λεπτά
Χανιά: Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες του μοιραίου μονοκινητήριου αεροσκάφους – Το χρονικό της τραγωδίας [βίντεο]

Χανιά: Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας 61χρονος και ένας 66χρονος.

Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Αφού μεταφέρθηκαν στον λιμένα του Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Όταν έφθασε στο Μάλεμε ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι και προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά υπό αδιευκρίνιστη αιτία κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Χανιά: Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για τον πιλότο Θεόδωρο Πάντο (πρόεδρο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής) και τον συνεπιβάτη, οι οποίοι βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους μετά την πτώση. Οι δύο άτυχοι άνδρες δεν κατάφεραν να βγουν από το αεροσκάφος πριν την πτώση.

«Ήταν βράδυ, επικρατούσε σκοτάδι, το οποίο δημιουργεί παραίσθηση, βέρτιγκο (σ.σ. ίλιγγος) και φέρνει τέτοιες καταστάσεις. Αυτό ίσως είναι η αιτία της βίαιας πρόσκρουσης του αεροσκάφους με το νερό», είπε ο Κοσμάς Κιμιωνής, πρώην Πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το περιστατικό.

Τραγωδία στα Χανιά: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει το μοιραίο αεροσκάφος λίγο πριν την πτώση στο Μάλεμε

Τα λεπτά λίγο πριν τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε, στην Κρήτη, καταγράφονται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Ταυρωνίτη. Στο βίντεο του flashnews το αεροσκάφος φαίνεται να πετά πλέον σε χαμηλό ύψος την ώρα που κατευθυνόταν στο Μάλεμε. Είναι ελάχιστα λεπτά πριν συμβεί η μοιραία πτώση στη θάλασσα λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα.

YouTube thumbnail

Ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους οι δύο επιβαίνοντες – Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

Το αεροσκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο μισό μίλι από παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη, από ιδιωτικό σκάφος που μετείχε στις έρευνες και στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Οι δύο επιβαίνοντες ανασύρθηκαν από δύτες χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στην ακτή, προκειμένου να διακομισθούν σε νοσοκομείο. Ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης περιγράφει τις δραματικές ώρες και πώς εντοπίστηκαν τα δύο θύματα του δυστυχήματος.

«Βρήκαμε ένα πλωτό. Πήγαμε και είδαμε το αεροσκάφος. Δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό, έκανα τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση» είπε ο ναυαγοσώστης.

YouTube thumbnail

YouTube thumbnail

YouTube thumbnail

Σε αποπροσανατολισμό του πιλότου αποδίδουν έμπειροι περί την αεροπλοΐα το δυστύχημα με την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους σε θαλάσσια περιοχή στο Μάλεμε Χανίων. Ο Παναγιώτης Τζαράκης, πρόεδρος Αερολέσχης Χανίων, μιλώντας στο zarpanews.gr, είπε πως ο κυβερνήτης του υπερελαφρού αεροσκάφους τύπου Savannah ήταν πρόεδρος αερολέσχης.

Στην ερώτηση πώς συνέβη το ατύχημα, ο κ. Τζαράκης έκανε την εικασία ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε: «Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Δείτε τη δήλωση:

YouTube thumbnail
Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]