Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, όπου ο δρόμος παραμένει κλειστός εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων. Από τις πρωινές ώρες, και συγκεκριμένα στο διάστημα 11:00 με 13:00, καταγράφηκε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση τόσο στο ρεύμα ανόδου όσο και καθόδου, με την κυκλοφορία να διακόπτεται κατά διαστήματα και τα οχήματα να ακινητοποιούνται στη γέφυρα του μπλόκου.
Στο ύψος του Μαρτίνου, τα οχήματα που εκτρέπονται εκτός της εθνικής οδού, όπως και εκείνα που χρησιμοποιούν την παρακαμπτήριο, φτάνουν συνεχώς από την πλευρά της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να αποσυμφορείται το οδικό δίκτυο.
Δείτε εικόνες από το drone του LamiaReport από την Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα από Θεολόγο μέχρι τη γέφυρα Μαρτίνου:
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν
Οι οδηγοί, μέσω ρυθμίσεων της Τροχαίας, οδηγούνται στον παράδρομο που κατευθύνεται προς το Κάστρο, την Αλίαρτο και την παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών, για να καταλήξουν μετά τη Θήβα στη Ριτσώνα στο 75 χλμ της εθνικής οδού και να συνεχίσουν προς Αθήνα.
Η κίνηση στις παρακάμψεις γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία των οδηγών.
Οι αγρότες στα μπλόκα παραμένουν αμετακίνητοι, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Σημειώνεται πως οι αγρότες από χθες είχαν αποσύρει τα τρακτέρ για να δώσουν άλλη μία λωρίδα κυκλοφορίας, η οποία ενεργοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (28/12) προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο.
Την ίδια ώρα, ανοιχτά είναι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο μπλόκο των Μαλγάρων, καθώς οι αγρότες έδωσαν παράταση στο άνοιγμα του ρεύματος προς Αθήνα και μετά τις 18:00, όσο συνεχίζει να υπάρχει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων, για τη διευκόλυνση των οδηγών, λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν (ισχυροί άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ).
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι αγρότες, αύριο Δευτέρα, θα κρατήσουν κλειστά και τα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη) τα οποία θα ανοίξουν την Τρίτη για να περάσουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς.
Αγρότες: 18 μπλόκα λένε «ναι» στον διάλογο
Μπορεί 18 μπλόκα να λένε «ναι» στο διάλογο με τη κυβέρνηση, ωστόσο, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και αύριο Δευτέρα αναμένεται να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.
Πρόκειται για 14 μπλόκα και τέσσερις αγροτικούς συλλόγους. Είναι του Αεροδρομίου, Ευζώνων (Γιαννιτσά, Παιονίας – Κιλκίς), Κερδυλλίων, Δράμας Προσοτσάνης, Μπράλου, Αιγινίου Πιερίας, Νησελίου Ημαθίας, Κρύας Βρύσης Πέλλας, Μικροθηβών, Τελωνείου Σκύδρας, Μεσημερίου Έδεσσας, Χαλκηδόνας, Αχαΐας, Φερρών και Κομοτηνής, καθώς και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Ρόδου, με εξουσιοδότηση μέσω Χαλκηδόνας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση τους στην Επανομή τονίζουν ότι «η κατάσταση που επικρατεί κατά κοινή ομολογία μίας ολόκληρης ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο αυτής των αγροτών επιβάλλει την άμεση επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας, όπως αυτά έχουν παρουσιαστεί σήμερα στην κυβέρνηση». Διαφάνηκε, όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, η αναγκαιότητα της έναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
«Μακριά από σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις», συνεχίζουν στην ανακοίνωση, «όπως αυτές προωθούνται από την πλευρά της κυβέρνησης, στοχοποιώντας και καταστρέφοντας αναίτια γνήσιους αγρότες συναδέλφους, μεταφέρουμε το μήνυμα μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις σε ένα γόνιμο- ουσιαστικό- και με γνώμονα το καλό μιας ολόκληρης εθνικής οικονομίας διάλογο».
Αγρότες: Το μήνυμα του Παύλου Μαρινάκη
«Ο ειλικρινής διάλογος – και μόνο αυτός – θα φέρει τις λύσεις» τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
«Από την αρχή των κινητοποιήσεων των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, η κυβέρνηση τους κάλεσε σε διάλογο. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, είχε ορίσει και συγκεκριμένη ημερομηνία» επισήμανε ο κ. Μαρινάκης και σημείωσε:
«Για την κυβέρνηση, η διάθεση για διάλογο είναι κάτι παραπάνω από ειλικρινής. Με το πλαίσιο που θέσαμε, άλλωστε, ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων, σε συνέχεια όσων έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, επιλύοντας αιτήματα δεκαετιών του αγροτικού τομέα. Παράλληλα, οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «πλέον, έστω και με καθυστέρηση, όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι των αγροτικών κινητοποιήσεων φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου» και εκτίμησε ότι «πρόκειται για μια ενθαρρυντική εξέλιξη».
«Είναι κρίσιμο να το αντιληφθούν αυτό όσοι ακόμα αρνούνται τον διάλογο, αφήνοντας στην άκρη την παρωχημένη λογική της στείρας αντιπαράθεσης, που έχει δοκιμάσει κατά πολύ τις αντοχές της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Μαρινακης και κατέληξε:
«Ο ειλικρινής διάλογος – και μόνο αυτός – θα φέρει τις λύσεις».

![Μπλόκα αγροτών: Απίστευτη ταλαιπωρία με ουρές χιλιομέτρων στη Λαμίας-Αθηνών [βίντεο από drone]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-ethniki-28-12-2025jpg-150x150-webp.jpg)