Συναγερμός σήμανε στην Αττική Οδό, όταν αστυνομικοί εντόπισαν έναν 90χρονο οδηγό να κινείται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κορωπίου.
Ο ηλικιωμένος είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του στο αντίθετο ρεύμα και κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για τον ίδιο αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς που χρησιμοποιούσαν εκείνη την ώρα τον αυτοκινητόδρομο.
Μόλις έγινε αντιληπτή η επικίνδυνη πορεία του οχήματος, άνδρες της Τροχαίας κινητοποιήθηκαν άμεσα και άρχισαν να ακολουθούν τον 90χρονο, προκειμένου να σταματήσουν την πορεία του με ασφάλεια.
Τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην είσοδο της Αττικής Οδού από το Μαρκόπουλο, αποτρέποντας την περαιτέρω κίνησή του στο αντίθετο ρεύμα.
Ο οδηγός συνελήφθη και ακολούθησε ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις αστυνομικές Αρχές.
Είχε λήξει το δίπλωμά του πριν από οκτώ χρόνια
Κατά την προανακριτική έρευνα προέκυψε ένα ακόμη στοιχείο: ο 90χρονος δεν είχε μαζί του την άδεια ικανότητας οδήγησης.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το δίπλωμά του είχε λήξει από το 2018, δηλαδή οκτώ χρόνια πριν από το περιστατικό.
Σε βάρος του ηλικιωμένου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 440 ευρώ.



















