Στην Κάρπαθο θα βρίσκεται πλέον σε μόνιμη μεταστάθμευση ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον κριθεί επιχειρησιακά απαραίτητο να επιστρέψουν στη βάση τους τα δύο F-16 που έχουν αναπτυχθεί στην Κύπρο, αυτά θα αντικατασταθούν από ισάριθμα μαχητικά αεροσκάφη.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε, για την επιστροφή των συστοιχιών Patriot από Διδυμότειχο και Κάρπαθο λόγω της αλλαγής των γεωπολιτικών συνθηκών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι η κίνηση αυτή δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Άγκυρα.
«Έχω “βαρεθεί” να διαβάζω δημοσιεύματα περί υποχωρητικότητας με μία α λά καρτ ανάγνωση διαφόρων αναλυτών, δήθεν ειδικών. Η πραγματικότητα είναι ότι εκρίθη επιχειρησιακά, όπως στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης άσκησης εστάλησαν και στην Κύπρο μια πρωτοβουλία -καταρχάς στην Κύπρο ήταν μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Εκεί ήταν μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από επικοινωνία, δηλαδή, του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εδώ αναφερόμαστε στην Κάρπαθο και στο Διδυμότειχο. Εκρίθη επιχειρησιακά, μετά την πάροδο ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος, ότι τα Patriot έπρεπε να επιστρέψουν μετά από σχετική χτεσινή απόφαση. Δεν έχει να κάνει καθόλου με την οποιαδήποτε εξέλιξη στην Τουρκία» τόνισε.
«Όποιος μιλάει για υποχωρητικότητα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ήταν μία απόφαση που εισηγήθηκε το Υπουργείο Άμυνας για καθαρά -και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας- για καθαρά επιχειρησιακούς λόγους. Όπως πήγαν για επιχειρησιακούς λόγους στο πλαίσιο μιας άσκησης και για πολλούς άλλους λόγους, τέλος πάντων, που δεν είναι το συγκριμένο βήμα ή εγώ αρμόδιος για να τα αναλύσω, έτσι και επιστρέφουν. Η Ελλάδα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, και σε επίπεδο αμυντικό και σε επίπεδο εξοπλιστικό, έχει κάνει άλματα. Και αυτό το καταλαβαίνουν και πολίτες και το αναγνωρίζουν, οι οποίοι μπορεί να μη μας ψηφίζουν και μπορεί να έχουν παράπονα για άλλες πτυχές της πολιτικής μας -εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε- αλλά κάτι που έχει μια ευρύτερη αποδοχή. Οπότε, ας μην κάνουν κάποιοι το άσπρο μαύρο» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.
- Μαρινάκης για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η ηθική δικαίωση των θυμάτων και η διατήρηση της μνήμης αποτελούν χρέος όλων μας
- Δένδιας για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
- Πετρούπολη: Συνελήφθη 34χρονος που είχε αφήσει στο δρόμο τα δυο μικρά παιδιά του






















