Οι υγειονομικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί άμεσα, ενώ ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση της λοίμωξης.
Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (13/7) είχαν προσέλθει στα επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης 30 ασθενείς, με έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας όπως πυρετό, εμετούς, διάρροια, ενώ τελικά 12 από αυτούς κρίθηκε ότι χρήζουν νοσηλείας.
Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι τα περιστατικά ενδέχεται να συνδέονται με μολυσμένο τρόφιμο. Η πιθανότερη εκδοχή που εξετάζεται είναι να πρόκειται για παρτίδα τροφίμου, πιθανότατα κοτόπουλου, η οποία διακινήθηκε από κοινό προμηθευτή σε καταστήματα εστίασης της περιοχής. Οι ασθενείς ανέφεραν ότι είχαν καταναλώσει φαγητό από διαφορετικά καταστήματα. Το στοιχείο αυτό ενισχύει την υπόθεση ότι η πηγή της μόλυνσης ίσως δεν βρίσκεται σε ένα μόνο κατάστημα, αλλά σε προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερα σημεία εστίασης.
Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η παρουσία σαλμονέλας. Αμέσως μετά ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Φθιώτιδας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκινούν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης της περιοχής. Στόχος είναι να εντοπιστεί η ακριβής πηγή της μόλυνσης, να ελεγχθούν τα τρόφιμα και οι συνθήκες υγιεινής και, εφόσον χρειαστεί, να αποσυρθεί άμεσα το ύποπτο προϊόν από την κυκλοφορία.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας
«Από την Παρασκευή (10/7) μέχρι και σήμερα στη Λαμία, πάνω από 20 άτομα πέρασαν από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με συμπτώματα όπως διάρροια, εμετούς και πυρετό!
Μάλιστα 12 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν, οι οποίοι παραμένουν στην Παθολογική Κλινική και στη βραχεία νοσηλεία του Νοσοκομείου.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας επιβεβαίωσε εργαστηριακά την ύπαρξη σαλμονέλας και αμέσως σήμανε συναγερμό ενημερώνοντας τον ΕΟΔΥ, ενώ ο Οργανισμός με τη σειρά του ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Φθιώτιδας που θα ξεκινήσει ελέγχους σε καταστήματα της περιοχής για τον εντοπισμό της πηγής του προβλήματος».

![Λαμία- Πάτρα σε μιάμιση ώρα [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/07/mpralos-amfissa-150x150.jpg)