Συμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής του Mega «Live News» , ο αδερφός του θύματος απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να του επιτρέψουν να τα μεταφέρει στην Πολωνία, θέλοντας να τα προστατεύσει και να τους προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, μακριά από τον φόβο και την ανασφάλεια που βίωσαν.
Τα δίδυμα αδερφάκια παραμένουν σε ίδρυμα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει αποφασίσει ότι η νόμιμη επιμέλεια ανήκει στον θείο τους στην Πολωνία. Ο ίδιος έχει υποβάλει τον φάκελο της υπόθεσης ήδη από τον Ιούλιο και ο εισαγγελέας έχει ζητήσει τα παιδιά να μεταφερθούν άμεσα στη χώρα του, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υλοποιηθεί η διαδικασία.
«Είναι στο ίδιο ίδρυμα, αλλά δεν κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, καθώς υπάρχουν διαφορετικά δωμάτια για τα αγόρια και διαφορετικά για τα κορίτσια», εξηγεί ο αδερφός του θύματος. «Τα παιδιά ζητούν και αυτά να συνεχίσουν τη ζωή τους στην Πολωνία, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορώ να τα πάρω μαζί μου».
Κακοποιητική συμπεριφορά και φόβος
Ο αδερφός του καθηγητή αποκαλύπτει ότι η 43χρονη μητέρα των παιδιών είχε κακοποιητική συμπεριφορά προς τον άνδρα της: τον χτυπούσε και τον απειλούσε, γεγονός που τον έκανε να φοβάται ακόμη και να μπει στο σπίτι. «Κάθε φορά που ερχόταν εδώ, πήγαινε να πάρει τα παιδιά από δημόσιο χώρο γιατί φοβόταν να μπει στο σπίτι», λέει. «Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ήταν εξωτερικά, στον δρόμο». Παρά τις απειλές και τις κακοποιητικές συμπεριφορές, ο αδερφός του καθηγητή δηλώνει ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι η γυναίκα θα συμμετείχε σε μια εγκληματική ενέργεια.
Στο επίκεντρο η προστασία των παιδιών
Σήμερα, το κύριο μέλημα του αδερφού του θύματος είναι να μπορέσει να πάρει τα ανήλικα παιδιά στην Πολωνία και να τους προσφέρει ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον. «Τα παιδιά είναι διαρκώς μέσα στο ίδρυμα, όλη την ώρα. Δεν μπορώ να τα πάρω για το βράδυ. Μπορώ μόνο να κανονίσω συναντήσεις και να είμαι μαζί τους για λίγες ώρες», σημειώνει. Ο ίδιος έχει ζητήσει τη συνδρομή της πολωνικής πρεσβείας για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μπορέσει να τα φέρει στη χώρα του. Αν θέλεις, μπορώ να φτιάξω και μια εκδοχή σύντομου ρεπορτάζ για εφημερίδα ή site, περίπου 200–250 λέξεις, που να είναι πιο άμεση και δεμένη. Θέλεις να το κάνω;
Ειδήσεις Σήμερα
- Ευάγγελος Τουρνάς: Εντατικοί καθαρισμοί οικοπέδων και αυστηρά πρόστιμα ενόψει αντιπυρικής περιόδου
- Κύκλωμα πολεοδομιών: Στον ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Φίλυρο – Δεν απειλήθηκαν κατοικίες και υποδομές [Εικόνες-Βίντεο]
- Εκτεταμένες επιχειρήσεις του Λιμενικού τον Μάιο: 2.663 συλλήψεις μεταναστών και 72 διακινητές

