Αξιοσημείωτο είναι ότι η νεκροψία- νεκροτομή, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, έδειξε ότι η άτυχη 59χρονη παρότι έχασε τη ζωής της μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη λόγω του εγκεφαλικού που είχε υποστεί, προσπάθησε να ξεφύγει από τον βρόγχο που είχε δημιουργήσει στο λαιμό της ο 50χρονος αδερφός και προσπάθησε να σωθεί καθώς βρέθηκαν σημάδια πάλης και αντίστασης.
Το σοκαριστικό έγκλημα σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στη οδό Αλεξανδρείας. Η 59χρονη μόλις είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ ο 50χρονος αδερφός της είχε πάει να την πάρει και την συνόδευσε στο διαμέρισμα της. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που είχε πάει να της αγοράσει τρόφιμα από κοντινό σούπερ μάρκετ ενώ είχε βάλει και μια ανακοίνωση στην πολυκατοικία προκειμένου όπως έγραψε να μην ενοχλούν την αδερφή του επειδή όπως επεσήμανε ήταν σε ευάλωτη κατάσταση.
Tην ώρα που ο 50χρονος τακτοποιούσε τα ψώνια δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την σύζυγό του που τον ρώτησε που είναι και τι κάνει με τον 50χρονο να αναφέρει ότι είναι στο σπίτι της αδερφής του και τακτοποιεί τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Εκείνη την στιγμή φέρεται η σύζυγος να του άσκησε δριμεία κριτική που πάλι ασχολείται με την αδερφή του κι όχι με την οικογένεια του και ο 50χρονος της είπε να κλείσει το τηλέφωνο κι ότι θα της τηλεφωνούσε σε ένα λεπτό.
Τότε ο 50χρονος πήρε μια σακούλα του σούπερ μάρκετ την πέρασε στο λαιμό της 59χρονης αδερφής του και της αφαίρεσε τη ζωή. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στην σύζυγο του και φέρεται να της είπε ότι «η αδερφή μου δεν θα μας απασχολήσει άλλη φορά» και στην συνέχεια τηλεφώνησε στην Αστυνομία όπου και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Να σημειωθεί τέλος ότι ο 50χρονος οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια όπου του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη ενώ έως τότε παραμένει υπό κράτηση.
Το σημείωμα και το τελευταίο τηλεφώνημα πριν το φονικό
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες γύρω από την αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη, με τον 50χρονο να παραμένει υπό κράτηση μέχρι την απολογία του, που ορίστηκε για την Τετάρτη. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε αφήσει σημείωμα στους ενοίκους της πολυκατοικίας, ζητώντας να αποφεύγουν προστριβές με την αδελφή του, λίγες ώρες πριν το φονικό.
Σ’ αυτό έγραφε: «Παρακαλώ πολύ οι κυρίες στον 3ο να μην ενοχλήσουν την κυρία που βρίσκεται στον 2ο. Η αδελφή μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας γιατί δέχτηκε πολύ μπούλινγκ και επίθεση. Η κυρία στον δεύτερο όροφο ασχολείται με φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παρακαλώ όποιος την ενοχλήσει θα γίνουν μηνύσεις και θα απαιτηθεί αποζημίωση».
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις κινήσεις του 50χρονου δράστη πριν και μετά την αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την επιστροφή του στο σπίτι από ψώνια για την αδελφή του, δέχθηκε τηλεφώνημα από τη σύζυγό του. Ήταν το ίδιο πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε και μετά το έγκλημα, ομολογώντας της την πράξη του.
Η σύζυγός του ήταν εκείνη που ειδοποίησε τον δικηγόρο, ενώ ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία και παραδόθηκε, χωρίς να προβάλει αντίσταση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ο 50χρονος, πατέρας δύο παιδιών, έχει ομολογήσει την πράξη του, ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμα ξεκάθαρες εξηγήσεις για το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της 59χρονης ετεροθαλούς αδελφής του.
Ο 50χρονος δράστης φέρεται να ανέφερε: «Θόλωσα. Μια συγκεκριμένη συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη της αδελφής μου με έκανε να θολώσω και να χάσω τον αυτοέλεγχο. Είμαι συγκλονισμένος και συντετριμμένος με αυτό που έγινε. Τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ τι έχω κάνει».
Ο ίδιος μίλησε για μια «σύγχρονη τραγωδία», υποστηρίζοντας ότι η αδελφή του είχε μια συμπεριφορά που τους έφερνε διαρκώς σε σύγκρουση. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο 50χρονος οικογενειάρχης, που είχε αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου την φροντίδα της αδελφής του, θα έφτανε στο σημείο να της αφαιρέσει την ζωή.
«Τα έχω χαμένα και εγώ. Δεν ξέρω τι να πω. Χρόνια έτρεχε, την φρόντιζε, την χρηματοδοτούσε και εκείνος και εγώ, αλλά κάπου πια δεν άντεξε και αυτός. Να δούμε τι θα γίνει τώρα από εδώ και πέρα, γιατί και εγώ δεν είμαι καλά, ήμουν 4 μήνες στα νοσοκομεία και στα κέντρα αποκατάστασης. Δύο φορές γύρισα από τον θάνατο».
Η 59χρονη, που ζούσε μόνη της, μόλις εκείνο το πρωί είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για δύο εβδομάδες ύστερα από εγκεφαλικό. Ο αδελφός της ήταν αυτός που την παρέλαβε, για να τη γυρίσει σπίτι και να τη φροντίσει. Φέρεται, μάλιστα, να πήγε να της ψώνισε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και λίγη ώρα αργότερα, τη σκότωσε στο χολ του σπιτιού, βάζοντας σακούλα στο κεφάλι της. Ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία.
«Μου φαίνεται απίστευτο γιατί την παρακολουθούσα στα live όσο καιρό ήταν στο νοσοκομείο και έλεγε πολύ καλά λόγια για τον αδελφό της «και τον ευχαριστώ πολύ» και δυο τρεις φίλες της που την στηρίξανε», είπε φίλη της γυναίκας.
Όσοι γνώριζαν την 59χρονη αισθητικό, αλλά και τη σχέση που είχε με τον αδελφό της, αδυνατούν να πιστέψουν όσα συνέβησαν.
«Ήταν κυρία με κεφαλαία γράμματα όλη η λέξη. Ευγενικότατη, συμπαθεστάτη. Είχε πάθει πρόσφατα ένα εγκεφαλικό και είχε ανεβάσει και διάφορα βίντεο στα social media, που έλεγε εντάξει θα το ξεπεράσουμε, ήταν δυνατή, ήταν αντράκι».

