Αθήνα Καιρός

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στο μικροσκόπιο οι ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα και οι βλάβες που προκάλεσαν

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
8 λεπτά
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στο μικροσκόπιο οι ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα και οι βλάβες που προκάλεσαν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν «έδειξαν»ασφυκτικό θάνατο ούτε καρδιολογικό πρόβλημα. Το ενδιαφέρον, επομένως, στρέφεται τώρα στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και προκάλεσαν βλάβες στο ήπαρ και τον πνεύμονα. Ζητείται να υπάρξει σύγκριση με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο κοριτσάκι από τους γιατρούς, αν και εκτιμάται ότι οι ουσίες αυτές δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιο ακαριαίο θάνατο.

Όπως έγινε γνωστό, όταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, η μόλις επτά μηνών Ίριδα, «έφυγε» από τη ζωή -τον Μάρτιο του 2021- ο πατέρας ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική έκθεση στα Ιωάννινα. Και αυτό, καθώς το 2019 είχε κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου, επειδή το εύρημα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας δεν ήταν πιστευτό.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Λύτρας: Κανιβαλισμός σε βάρος μιας εξαιρετικής μητέρας

Τι είπε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου  για τις “δηλώσεις” της μητέρας των κοριτσιών, όσους εμφανίζονται να ανήκαν στο περιβάλλον της και όσα ακούγονται για τα αίτια θανάτου των κοριτσιών.

O Απόστολος Λύτρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και όπως είπε: «Η μητέρα έχει μιλήσει δύο φορές σε μια τηλεοπτική εκπομπή τηλεφωνικά και έχει δώσει και μια συνέντευξη. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ότι μίλησαν μαζί της, κάρτες με τα λεγόμενα της που αναπαράγονται, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, δεν έχει μιλήσει με όσους επικαλούνται ότι συνομιλούν με την μητέρα και μάλιστα έχουν και κάρτες με τα λεγόμενα της».

«Υπάρχει δημοσιογραφικός κανιβαλισμός με πράγματα που ουδέποτε έχουν συμβεί, όπως ότι το τρίτο παιδί κατάπιε τσιγάρα και νοσηλεύθηκε επί 30 ημέρες στην Εντατική. Δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο. Άλλος δημοσίευσε προσωπικά ιατρικά δεδομένα που δεν σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση. Βγαίνουν άνθρωποι που αναφέρουν πως ήταν του περιβάλλοντος τους και που το ζευγάρι δεν τους γνωρίζει καν. Είναι ανθρωποφαγία», είπε σε έντονο ύφος ο Απόστολος Λύτρας, λέγοντας πως το ζευγάρι εξετάζει να ζητήσει παρέμβαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και από τις Ενώσεις Συντακτών.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε πως «δεν είναι κατηγορούμενη, δεν έχουμε κατηγορούμενους σε αυτήν την υπόθεση», συμπληρώνοντας πως «δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της, την βρίζουν, της λένε ότι σκότωσε τα παιδιά της».

Σχετικά με τις πληροφορίες πως η έκθεση του παθολογοανατόμου δεν αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε καρδιολογικά προβλήματα ή σε ασφυξία, ο συνήγορος της μητέρας των παιδιών είπε πως πλέον υπάρχουν ΜΜΕ που αναιρούν τον εαυτό τους και πλέον λένε πως “επιβεβαιώνονται” οι δημοσιογραφικές πληροφορίες τους, ενώ έλεγαν τα αντίθετα μέχρι τώρα, σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Εμείς από την πρώτη στιγμή περιμένουμε να βγουν όλες οι εξετάσεις», είπε ο κ. Λύτρας, λέγοντας ακόμη πως «ο πατέρας μου μετέφερε ότι ο σύζυγος του ήταν μια εξαιρετικής μητέρα που ήταν διαρκώς πάνω από τα παιδιά της. Ακούσαμε και από σοβαρό μέσο ενημέρωσης, ότι άργησε να πάει στην κηδεία του παιδιού τους γιατί έπινε καφέ. Μιλάμε για κανιβαλισμό».

«Αν υπάρξει κατηγορούμενος ή κατηγορούμενη θα το δούμε τότε. Περιμένουμε από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, αυτούς που έχουν δει και εξετάσει τα παιδιά και όχι από όσους έχουν δει φωτογραφίες και βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις. Από αυτούς περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξουν», είπε ο Απόστολος Λύτρας, φωτογραφίζοντας, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε δηκτικά, τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]