Σε δίκη ο Λιακουνάκος και 10 ακόμη για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των Leopard II

31/03/17 • 18:08 | UPD 31/03/17 • 18:08

Νέα δίκη για υπόθεση εξοπλιστικών με βασικούς κατηγορούμενους τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο αλλά και τον πρώην γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλό, αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές διάστημα.

Και αυτό γιατί με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας (618/2017) παραπέμπονται να δικαστούν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 11 άτομα για κατηγορίες που αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην παραπάνω πράξη κατά συρροή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στους κατηγορουμένους αποδίδεται εμπλοκή στην υπόθεση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη που υπεγράφη, στο πλαίσιο της κύριας σύμβασης για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τις αξιόποινες πράξεις της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1609/50), της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη κατά συρροή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το δικαστικό συμβούλιο υιόθετησε την εισαγγελική εισήγηση του κ. Λογοθέτη, με την οποία είχε προταθεί η παραπομπή 11 εκ των 13 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση. Αναφορικά με τους υπόλοιπους δύο είχε ζητήσει -και έγινε δεκτό- να απαλλαγεί ο ένας και να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του έτερου λόγω θανάτου.