Αθήνα Καιρός

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών διενεργεί προανάκριση για τα όσα συνέβησαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε αποψινή ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Ομοσπονδιών και εκπαιδευτικών κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν (800) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 18.40 ώρα οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Όθωνος και κατάληξη την Πλατεία Συντάγματος

Όταν την 19.20 ώρα έφτασαν στην Λεωφόρο Αμαλίας, ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να περιορισθούν στην λεωφορειολωρίδα και στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση, απωθώντας τις Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία και εισήλθαν στο οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Με τις κατάλληλες κινήσεις, ρίψη νερού από το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους, και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αμαλίας, η οποία είχε διακοπεί επί πεντάλεπτο.

Εν συνεχεία, μέρος των συγκεντρωθέντων μετέβη στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και παρά την παραχώρηση από την Αστυνομία (μέσω του Διαμεσολαβητή), δύο λωρίδων κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου, προκειμένου να μεταβούν στα Προπύλαια για να ολοκληρώσουν την πορεία τους όπως επιθυμούσαν, αρνήθηκαν επιμένοντες στην παραχώρηση όλου του οδοστρώματος της οδού Πανεπιστημίου.

Στο σημείο παρέμειναν επί ημίωρο και την 20.20 ώρα απεχώρησαν και μέσω των οδών Πλατείας Συντάγματος, Φιλελλήνων, Αμαλίας και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μετέβησαν στο Σταθμό Μετρό «Ακρόπολη» όπου και ολοκλήρωσαν την συγκέντρωση-πορεία τους.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]