Σε τουρίστα που αγνοείται από το 2005 ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε στα Μάλια

24/02/17 • 18:50 | UPD 24/02/17 • 18:51

Λύνεται όπως φαίνεται το μυστήριο με τον ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Μάλια. Ανήκει τελικά στον 20χρονο Βρετανό Στιβεν Κουκ και στην αποκάλυψη προχώρησε ο αδερφός του Κρις, γράφοντας ένα σχετικό κείμενο στη σελίδα στο facebook η οποία είχε δημιουργηθεί για να βοηθηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

«Σήμερα μάθαμε ότι μετά 11 χρόνια, ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός, ανιψιός, θείος και φίλος, θα έρθει στο σπίτι μας για τελευταία φορά» έγραψε χαρακτηριστικά ο αδελφός του στην ομάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο ekriti.gr και ανώτατη αστυνομική πηγή της Κρήτης η οποία ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν σήμερα προφορικά από το Εθνικό Κέντρο Γενετικής Ταυτοποίησης, ότι ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό που είχε αποσταλεί εκεί και ότι τελικά ανήκει στον 20χρονο Βρετανό.

  • Save

Με τη σειρά της η Αστυνομία ενημέρωσε την Πρεσβεία και έτσι ενημερώθηκε η οικογένεια του Βρετανού.

Η εύρεση του σκελετού στα Μάλια, συνδέθηκε από πολλούς με την υπόθεση εξαφάνισης του Στίβεν Κουκ κι αυτό γιατί, όπως έλεγαν από την Αστυνομία, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε δηλωθεί καμία εξαφάνιση ανθρώπου από το 2005 και μετά, πέραν του Στίβεν Κουκ. Οι τοπικές Αρχές ξεκίνησαν αμέσως εκτεταμένες έρευνες κάνοντας συχνές αυτοψίες στο χώρο όπου εντοπίστηκαν τα οστά.