Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι στην Ορεστιάδα που φέρεται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα

23/02/17 • 16:57 | UPD 23/02/17 • 17:27

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ορεστιάδα όπου εκτυλίσσεται ένα πραγματικό θρίλερ. Οι αστυνομικές αρχές και οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συλλάβει δύο Τούρκους και ερευνούν αν είναι στρατιωτικοί και συμμετείχα συμμετείχαν στο πραξικόπημα του Ιουλίου για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα αμέσως μόλις έγινε η σύλληψή τους,  οι δύο Τούρκοι υπέβαλαν αίτημα πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Οι πρώτες πληροφορίες οι οποίες δεν είναι επιβεβαιωμένες κάνουν λόγο ότι είναι Τούρκοι κομάντος, ίσως βατραχάνθρωποι, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην επιχείρηση για την εξουδετέρωση του προέδρου της Τουρκίας.

Είναι πρόσφατες οι άκρως επιθετικές δηλώσεις μελών της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον της Ελλάδας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην γειτονική χώρα τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο.

Με δεδομένες τις λεπτές ισορροπίες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι αρχές ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών χειρίζονται την υπόθεση με μεγάλη προσοχή με σκοπό να αποφευχθούν παρενέργειες που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες.