Ο πατέρας της Φαίης Μπλάχα ξεσπά: Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό και ακαριαίο

21/02/17 • 10:17 | UPD 21/02/17 • 10:19

Δριμύ κατηγορώ κατά του Βασίλη Στεφανάκη, ο οποίος έχει πρωτοδίκως καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για την άγρια δολοφονία της κόρης του Φαίης Μπλάχα, αλλά και κατά της μεγάλης του κόρης για τη στάση της πριν και μετά την απώλεια της 23χρονης από τη Νέα Μάρκη, εξαπέλυσε χθες ο Αντώνης Μπλάχας, καταθέτοντας στη δευτεροβάθμια δίκη για το φονικό που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από 4 χρόνια.

Η πανέμορφη Φαίη είχε ξυλοκοπηθεί τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2013 από τον τότε 25χρονο σύντροφό της Β. Στεφανάκη, ο οποίος διατηρούσε παράλληλη σχέση με την αδελφή της Μαριαλένα. Η τελευταία έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση 5 ετών με τριετή αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς είχε αποκρύψει τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας που οδήγησαν τελικά -ύστερα από 19 ημέρες νοσηλείας- στο χαμό της 23χρονης.

Η κατηγορούμενη απουσίαζε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου ο Β. Στεφανάκης ζήτησε συγνώμη για το πένθος και τη στενοχώρια που προκάλεσε. «Βέβαια, έγινε το κακό, αλλά ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο άτυχος πατέρας της Φαίης περιέγραψε αναλυτικά πώς… ξετυλίχθηκε το κουβάρι και αποκαλύφθηκε η αλήθεια για το χαμό της κόρης του. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι στις 8:30 το πρωί της 6ης Απριλίου πήγε σπίτι του η Μαριαλένα η οποία τον ενημέρωσε ότι ένας φίλος του είχε βρει την αδελφή της πεταμένη στο δρόμο κοντά στο σπίτι και αρκετά χτυπημένη, μάλλον από τροχαίο, και την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου εκείνος έσπευσε: «Η Φαίη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, με ένα μηχάνημα δίπλα».

Μάλιστα, τόνισε: «Ο γιατρός μού είπε ότι έχει χτυπηθεί πάρα πολύ άσχημα και καλύτερα να μάθω με ποιο τρόπο χτυπήθηκε παρά να κάτσω στο δωμάτιο». Ετσι πήγε μαζί με τη μεγάλη κόρη του στην Αστυνομία και έκανε καταγγελία. Δύο ημέρες μετά, ενώ η 23χρονη είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι γιατροί τον πληροφόρησαν ότι είχε δεχθεί ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι, ενώ λόγω καθυστέρησης μεταφοράς της στο νοσοκομείο ο εγκέφαλός της είχε μείνει αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο. «Μου είπαν ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, ακαριαίο, που πρέπει να ξέρεις να το κάνεις», σημείωσε.

Ο πατέρας ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε καταφέρει να αποσπάσει από την 23χρονη ότι η σχέση της δεν πήγαινε καλά, ότι η αδελφή της «ήθελε να της πάρει» το σύντροφό της, ότι ο τελευταίος την είχε χτυπήσει τουλάχιστον δύο φορές και ο ίδιος της είχε συστήσει να τον χωρίσει.

Το διάστημα της νοσηλείας της Φαίης άρχισε από την παρέα της να μαθαίνει τι ακριβώς είχε συμβεί. «Δύο φίλες της μου είπαν ότι ο Στεφανάκης είχε παραδεχθεί όταν την πήγε στο νοσοκομείο πως την είχε χτυπήσει ο ίδιος ύστερα από τσακωμό», για τη σχέση του κατηγορουμένου με τη Μαριαλένα, αλλά και ότι η τελευταία τον διεκδικούσε και μάλιστα επισκεπτόταν την καφετέρια που δούλευε η Φαίη και προσπαθούσε να τη διαβάλει στους γύρω της, λέγοντας πως δεν ήταν εντάξει κοπέλα και είχε και άλλους φίλους πέρα από τον Στεφανάκη.

Ο Αντώνης Μπλάχας κατακεραύνωσε τη μεγάλη του κόρη για τις ψευδείς καταθέσεις της και γενικότερα τη στάση της. Οπως είπε, στη δεύτερη κατάθεσή της στην Αστυνομία απέδωσε τους αρχικούς της ισχυρισμούς σε φόβο, καθώς ο Στεφανάκης την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιήσει βίντεό της ερωτικού περιεχομένου.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο βίντεο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παραδέχτηκε η κόρη σας ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο τι είχε γίνει;
Μ: Σε εμένα δεν είπε ποτέ τίποτα περισσότερο από όσα είχε καταθέσει. Τη ρώτησα και δεν με διαφώτισε.

Η Μαριαλένα, πρόσθεσε, επισκέφθηκε μόλις 2-3 φορές την αδερφή της στο νοσοκομείο, ενώ δεν πήγε ούτε στο μνημόσυνο. «Μετά το θάνατο της Φαίης, της ζήτησα να φύγει από το σπίτι. Δεν έχουμε καμία επαφή. Δεν ξέρω πού είναι».

Οσο για το δράστη, ο πατέρας της 23χρονης σημείωσε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι για μια αντιζηλία έγιναν τέτοια χτυπήματα… Με χαστούκια και με κλοτσιές δεν πεθαίνει κανένας. Οσοι μαθαίνουν πολεμικές τέχνες πρέπει να μαθαίνουν και να είναι εγκρατείς. Ακόμη κι αν τον προκάλεσε, που δεν γνωρίζω να έγινε κάτι τέτοιο, σε τι βαθμό τον προκάλεσε;».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Μαρτίου.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου