«Έφοδος» στο Υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

16/02/17 • 14:28 | UPD 16/02/17 • 14:28

«Ντου» στο υπουργείο Υγείας έκαναν λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι από το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο διεκδικώντας τη διασφάλιση της δουλειάς τους μέσω συμβάσεων εργασίας αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η ένταση επικράτησε όταν ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να ανέβουν στο κτήριο δέκα άτομα, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μόνο τέσσερα. Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτό το αίτημά τους και τα πνεύματα ηρέμησαν.

  • Save

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος.

Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια.

Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι υπουργοί Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα.

Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι)».

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων τονίζουν μεταξύ άλλων πως «δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν στο δρόμο» και σκοπεύουν να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr