Καιρός: Πού «άγγιξε» τους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα [χάρτες]

eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Καιρός: Πού «άγγιξε» τους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα [χάρτες]

Καιρός: Υψηλές, κατά τόπους, θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, καταγράφηκαν στη Γόρτυνα και στη Βαγιωνιά Ηρακλείου (28,3 βαθμοί), στην Πλώρα Ηρακλείου (27,8) και στα Αρφαρά Μεσσηνίας (24,8).

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Αύριο αναμένονται λασποβροχές τοπικού χαρακτήρα, αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα υπάρξουν κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς λασποβροχές τοπικού χαρακτήρα. Τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22, στην Ήπειρο από 5 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου από 11 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 26, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τοπικά στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις επίσης έως 5 μποφόρ. Στα νότια πελάγη, τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιονίου, θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις που τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς λασποβροχές. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιορίζοντας κατά περιόδους την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version