Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στη Κυψέλη για ύποπτο αντικείμενο – Διακοπή κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: «Φρένο» Βατόπουλου για Πάσχα στο χωριό – Τα στοιχεία που θα κρίνουν το άνοιγμα των σχολείων

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κορωνοϊός: «Φρένο» Βατόπουλου για Πάσχα στο χωριό – Τα στοιχεία που θα κρίνουν το άνοιγμα των σχολείων

Κορωνοϊός: Για το άνοιγμα σχολείων αλλά και το Πάσχα στο χωριό μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όσον αφορά το Πάσχα ο κ. Βατόπουλος είπε πως «φοβάμαι ότι θα είναι “λίγο καλύτερο» από πέρσι” ενώ στην ερώτηση «θα πάμε στο χωριό;» απάντησε ότι «εξαρτάται πού θα είναι το χωριό».
«Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε».

Τι είπε για άνοιγμα σχολείων

Όσον αφορά στο άνοιγμα σχολείων είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι δεν μπορεί να πει ακόμα τι θα γίνει και ότι είναι κάτι που θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες.

«Θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι. Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, υπάρχει μια ασφάλεια.

Ερωτηθείς για τον ερχόμενο χειμώνα ο κ. Βατόπουλος αρχικά υπενθύμισε ότι «αυτές οι επιδημίες ιστορικά κρατάνε 2-3 χρόνια».

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι πιθανό να κάνουμε και του χρόνου εμβόλιο για τον κορωνοϊό όπως κάνουμε και με τη γρίπη.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]