Αθήνα Καιρός

ΔΕΔΔΗΕ: 100.000 νοικοκυριά με βλάβες σε όλη την χώρα με τα 70.000 στην Αττική – Έπεσαν 1.500 δέντρα και 50 στύλοι

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
ΔΕΔΔΗΕ: 100.000 νοικοκυριά με βλάβες σε όλη την χώρα με τα 70.000 στην Αττική – Έπεσαν 1.500 δέντρα και 50 στύλοι

Ο απολογισμός των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, μόνο στην Αττική περιλαμβάνει βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης σε μήκος 250 χιλιομέτρων, 3.000 βλάβες στο δίκτυο χαμηλής τάσης όπου καταστράφηκαν πάνω από 5.000 μέτρα καλωδίων.

Συνολικά από την κακοκαιρία επηρεάστηκαν περίπου 100.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στη Βόρεια Αττική, τη Βόρεια Εύβοια, τα νησιά των Σποράδων και στην περιοχή των Ιωαννίνων.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Η εικόνα ανά περιοχή σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ εχει ως εξής:

Αττική: Στα βόρεια προάστια της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της «Μήδειας», παρουσιάστηκαν βλάβες σε τμήματα 87 γραμμών Μέσης Τάσης (ΜΤ). Τα καιρικά φαινόμενα κορυφώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 17 Φεβρουαρίου, οπότε εμφανίστηκαν βλάβες σε περίπου 70.000 παροχές (νοικοκυριά). Ο αριθμός βλαβών την προηγούμενη ημέρα ήταν 30.000. Σε πολλές περιπτώσεις, οι βλάβες αφορούσαν στα ίδια σπίτια.

Η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών οφείλεται σε πτώσεις κλαδιών ή ολόκληρων δέντρων στις γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης. Μόνο στην Αττική, έπεσαν περίπου 1.500 δέντρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.

Συνολικά, υπήρξαν βλάβες σε μήκος 250 χιλιομέτρων στις γραμμές ΜΤ, περισσότεροι από 50 στύλοι ΜΤ έσπασαν, κόπηκαν περίπου 40 αγωγοί ΜΤ, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές πάνω από 40 υποσταθμοί ΜΤ.

Αντίστοιχα, στο δίκτυο χαμηλής τάσης, από την έναρξη της κακοκαιρίας, σημειώθηκαν περισσότερες από 3.000 βλάβες και καταστράφηκαν περισσότερα από 5.000 μέτρα καλωδίων στην Αττική.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που απασχολήθηκαν για την αποκατάσταση των βλαβών ενισχύονταν συνεχώς με επιπλέον προσωπικό. Από το πρωί της Παρασκευής, 19 Φεβρουαρίου, 153 ομάδες οι οποίες απαρτίζονται από 683 άτομα και με πάνω από 300 οχήματα και μηχανήματα έργου, εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο αντίστοιχος αριθμός την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, ήταν 460 άτομα.

Συνολικά, έως τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στις περισσότερες περιοχές, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να υπάρξει σχεδόν πλήρης αποκατάσταση.

– Κεντρική Ελλάδα (Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες):

Στις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και στα νησιά των Σποράδων, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης ξεκίνησαν σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου. Συνολικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της «Μήδειας», επηρεάστηκαν 20.000 νοικοκυριά.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποίησαν 500 παρεμβάσεις. Αντικαταστάθηκαν περίπου 6 χιλιόμετρα δικτύου (ΜΤ και ΧΤ) και 70 στύλοι.

Ήπειρος: Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων. Συνολικά προέκυψαν βλάβες σε μήκος δικτύου 94 χιλιομέτρων, επηρεάζοντας σχεδόν 2.500 σπίτια. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ (91 άτομα) έκαναν 537 παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων και αντικατέστησαν 8 στύλους.

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

«Βόμβες» Μενδώνη για Λιγνάδη: Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που με εξαπάτησε

#MeToo: Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου

Κορωνοϊός: Τι θα κρίνει την παράταση του lockdown στην Αττική – Εν αναμονή ανακοινώσεων για χρήση διπλής μάσκας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]