Μήνυση σε Καμμένο από Κουρτάκη και Τζένο – Τον προκαλούν να άρει την ασυλία του

11/01/17 • 12:38 | UPD 11/01/17 • 12:42

Μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Πάνου Καμμένου καταθέτουν ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής του ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτης Τζένος.
Διαβάστε τι αναφέρουν οι συνήγοροι των δύο δημοσιογράφων Μάκης Βορίδης και Μιχάλης Ζαφειρόπουλος:

Με μήνυση που κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σήμερα συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας ο δημοσιογράφος των Παραπολιτικών Παναγιώτης Τζένος στα γραφεία της εφημερίδας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, το οποίο φέρεται κατά την μήνυση ότι τελέσθηκε από τον Παναγιώτη Τζένο και τον Γιάννη Κουρτάκη κατά την εκπομπή τους Πολιτικός Καφές στις 9-1-2017 και στις 10-1-2017.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης των Παραπολιτικών Ιωάννης Κουρτάκης, ο οποίος απουσίαζε την ώρα εφόδου της αστυνομίας στα γραφεία της εφημερίδας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου και την εις βάρος του εκκρεμούσα αυτόφωρη διαδικασία προσήλθε αυθορμήτως και αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και παρουσιάστηκε στο τμήμα εκβιαστών που είχε διενεργήσει την σύλληψη.

Κατά την προσαγωγή τους στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών ασκήθηκε δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και παραπέμφθηκαν να δικασθούν από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κατά την αυριανή δικάσιμο της 11-1-2017. Στην μήνυση – έγκληση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας ζητά να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση και να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης με βάση περιστατικά που περιγράφονται στην μήνυση και τοποθετούνται χρονικά τον Ιούλιο 2015.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών δεν αξιολόγησε τα περιγραφόμενα περιστατικά ως ικανά για την οποιαδήποτε περαιτέρω άσκηση ποινικής δίωξης. Για την πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας για την σύλληψη δημοσιογράφων για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης εξεδόθησαν ανακοινώσεις τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και των πολιτικών κομμάτων που την χαρακτηρίζουν ως απόπειρα φίμωσης της ελευθεροτυπίας και προφανή δημοκρατική εκτροπή.

Τα όσα αναφέρθησαν στα πλαίσια της άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από τους δύο δημοσιογράφους με μόνο σκοπό την ενημέρωση των ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής και μόνο έρευνας, εκδήλωση ευλόγου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και έκφραση κριτικής για ένα πολιτικό πρόσωπο, που επιδιώκει την δημόσια παρέμβαση του μέσω μέσων κοινωνικής δικτύων και έχει επί σειρά ετών δικαστική αντιπαράθεση με πληθώρα εκπροσώπων του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, που όμως δεν ανέχεται για τον εαυτό του την έκφραση εύλογης δημοσιογραφικής κριτικής.

Οι δημοσιογράφοι του Ομίλου των «Π» θα συνεχίσουν στα πλαίσια του δημοσιογραφικού τους λειτουργήματος τον αγώνα για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού και δεν κάμπτονται από αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και διώξεις που έχουν ως στόχο την φίμωση τους. Ήδη έχει δοθεί εντολή για την άσκηση μήνυσης για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που βέβαια προστατεύεται από την βουλευτική ασυλία και εις βάρος του είναι προφανές ότι δεν θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Η συνέχεια δοθεί στα ελληνικά δικαστήρια με απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι δύο δημοσιογράφοι με δήλωσή τους, προκάλεσαν τον κ. Καμμένο να άρει την ασυλία του:«Αν ο κ. Καμμένος πιστεύει στην αθωότητα και την ορθότητα των θέσεών του, ας ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή μετά την μήνυση που καταθέτουμε εναντίον του. Σε διαφορετική περίπτωση, παραμένει πολιτικά και ηθικά έκθετος. Εμείς απλώς του υπενθυμίζουμε, πως δεν φοβόμαστε κανέναν. Η νέα επιχείρηση φίμωσής μας θα πέσει στο κενό».

«Χούντα είναι θα περάσει»

Νωρίτερα με αναρτήσεις τους στο facebook ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος επιτίθενται στον Πάνο Καμμένο τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Χούντα είναι θα περάσει».

Συγκεκριμένα έγραψε ότι: «Το αστείο της ημέρας. Ο Καμμενος μιλάει για κανόνες ηθικής. Ας αφήσει τα προσχήματα κι ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία αν πιστεύει στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Ας σταματήσει τις τσάμπα μαγκιες και ας έρθει να αναμετρηθούμε ενώπιον του φυσικού μας δικαστή. Ωστόσο, ο διαχρονικός συκοφάντης και φοβάται, και κρύβεται και ψεύδεται κατ επάγγελμα. Αυτό είναι το βασικό του επάγγελμα. Σε κάθε περίπτωση “χούντα είναι, θα περάσει”. Υ.Γ.: Επι τη ευκαιρία ο ψεύτης θα μας πει πως πέρασε στην Αυστρία με τον δημοσιογράφο Τάσο και τον τραπεζίτη Νίκο;».

Από την δική του πλευρά ο Παναγιώτης Τζένος ανάφερε ότι: «Καλημερα σε ολους τους φίλους. Η αριστερή χούντα έδειξε το χειρότερο πρόσωπο της. Η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί εναντίον μας για εκβίαση κατέπεσε με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρωτοφανής επιχείρηση με 25 αστυνομικούς στα γραφεία μιας μεγάλης κυκλοφοριας πανελλαδικής εφημερίδας είχε στόχο την τρομοκράτηση μας και των εργαζομένων του Ομίλου, επειδή ασκούμε κριτική στους κυβερνώντες. Δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για το «εγκληματικό αδίκημα» της συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή ενοχλήσαμε την κυβέρνηση απο τις χειμερινές της διακοπές σε πολυτελή θέρετρα. Ευχαριστούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, την ΕΣΗΕΑ, αλλά και τους χιλιάδες φίλους για τη στήριξη τους. Ευχαριστούμε ακόμα και όσους έμμισθους κονδυλοφόρους επέλεξαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να μας συκοφαντήσουν. Άξιος ο μισθός τους.
Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη- και μόνο- ελληνική Δικαιοσύνη. Ειναι τιμή μας που μας διώκει ο Καμμένος. Περιμένουμε να ζητήσει την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Χούντα είναι, θα περάσει..».

 

Δημοφιλή