Νέος γύρος ερευνών στη Novartis για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

11/01/17 • 11:45 | UPD 11/01/17 • 11:45

Νέος γύρος ερευνών ξεκινά από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση με τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, λίγο μετά την εντολή ερεύνης από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών αλλά και κρατικών λειτουργών ώστε να προωθούν τα φάρμακά της.

Οπως έγινε γνωστό, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου διέταξε να ερευνηθούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από μεγαλοστελέχη της εταιρίας, σε βάθος δεκαετίας.

Η εντολή συνολικού φορολογικού ελέγχου δόθηκε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και να υπάρξει σειρά καταθέσεων στελεχών που θήτευσαν επί μακρόν στη Novartis.

Στο μεταξύ, το θέμα της Novartis έφτασε χθες και στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς υπό τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καθώς επίσης του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και του γ.γ. κατά της Διαφθοράς, υπήρξε σχετική ενημέρωση.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν, βάσει των ίδιων πληροφοριών, τρόποι ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα του εισαγγελέα.

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου