Ασφαλιστικά μέτρα για τα 40 εκατ. ευρώ της ΕΥΔΑΠ από τους εργαζομένους

30/12/16 • 10:13 | UPD 30/12/16 • 10:13

Mε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαντούν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ στην απόφαση που έλαβε πριν μια εβδομάδα η γενική συνέλευση των μετόχων για την διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους εναντίον της απόφασης που χαρακτηρίζουν λεηλασία των αποθεματικών της επιχείρισης.

Χθες το πρωί και παρά τις πολικές θερμοκρασίες λόγω του χιονιά στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, συγκεντρώθηκαν μικρομέτοχοι, συνδικαλιστές (μέλη ΔΣ ΟΜΕ, Συλλόγων Μηχανικών, Προσωπικού, Επιστημόνων, Ένωση Υπαλλήλων) και εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ για να καταθέσουν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Σύμφωνα με τα όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΣΕΚΕΣ (κίνημα εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΥΔΑΠ αριστερών αποχρώσεων), στις 2 Ιανουαρίου 2017 θα εκδικαστεί το αίτημα για τη προσωρινή διαταγή μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η θέση του σωματείου στην πρόσφατη διαφοροποίηση Σπίρτζη σχετικά με την διανομή των 40 εκατ. ευρώ που απoκάλυψε το «newmoney». Στην ανάρτηση του μέλους της γραμματείας του ΣΕΚΕΣ κ. Πέτρου Μπαστέα, χαρακτηρίζεται ηχηρή, αλλά κατόπιν εορτής, σχολιάζοντας τα εξής: «Ο κ. Σπίρτζης περίμενε να πραγματοποιηθεί και η δεύτερη Γενική Συνέλευση, να αποφασιστεί η διανομή του μερίσματος στους μετόχους και εκ των υστέρων και εκ τους ασφαλούς (για να μην δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης) να διαρρεύσει την γνώμη του, ώστε να μην χρεωθεί την λεηλασία των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ. Είναι σαφές ότι η τόσο η διαφοροποίηση Σπίρτζη όσο και η «υπηρεσιακή» αντιμετώπιση του θέματος από τον διευθύνοντα Γ. Μπενίση, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που άσκησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των κινημάτων των πολιτών».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr