Σε άμεσο κίνδυνο 30.000 θέσεις εργασίας στον Μαρινόπουλο

29/12/16 • 15:18 | UPD 29/12/16 • 15:18

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται 30 χιλιάδες θέσεις εργασίας – 15 χιλιάδες άμεσα και άλλες 15 χιλιάδες έμμεσα- αν μέχρι και τις αρχές της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους δεν έχει υπάρξει φως σε σχέση με την εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Ο λόγος είναι ένας και μόνο: Η συμφωνία Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη βρίσκεται πλέον σε οριακό επίπεδο με αυξημένες τις πιθανότητες κατάρρευσης του μεγαλύτερου στα ελληνικά χρονικά προγράμματος επιχειρηματικής διάσωσης – ένα πρόγραμμα με ελληνικό χρώμα και με ισχυρό αποτύπωμα στην οικονομία και την αγορά. Μια τέτοιου είδους εξέλιξη που όλοι απεύχονται θα είχε ως άμεση συνέπεια και τα λουκέτα σε προμηθεύτριες μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις στη περιφέρεια αλλά και την διόγκωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής που γνωρίζουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και οι τράπεζες και η κυβέρνηση η ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, εξαντλήθηκε, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή απασχόλησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των τραπεζών σε σύσκεψη που είχαν για αυτό ακριβώς το θέμα.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η εξάντληση των δυνατοτήτων της ενδιάμεσης χρηματοδότησης αλλά και η εκκρεμότητα με την δικαστική απόφαση για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης συγκροτούν σε κάθε περίπτωση ένα εκρηκτικό μείγμα. Από την άλλη πλευρά κυβερνητικοί κύκλοι σπεύδουν να καθησυχάσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους υποστηρίζοντας στα λόγια ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την συμφωνία και το σχέδιο διάσωσης.