Χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα Χανιά της Κρήτης

29/12/16 • 10:17 | UPD 29/12/16 • 10:17

Έκλεισαν οι κάθετοι οδικοί άξονες από τα χιόνια προς Σφακιά, Ανατολικό Σέλινο και ο δρόμος προς Ομαλό, ενώ μέχρι και στην κορυφογραμμή της Μαλάξας έφτασε το χιόνι στην διάρκεια της νύχτας.

Όπως ήταν επόμενο σήμερα το πρωί βρέθηκαν αποκλεισμένοι οι οδικοί άξονες προς Σφακιά, από την Κράπη προς Ασκύφου και προς Ανατολικό Σέλινο στην θέση Πέτρας Σελί μετά τον Σέμπρωνα. Επίσης έκλεισε και ο δρόμος απο και προς τον Ομαλό,μετά τους Λάκκους.

Σε όλα τα σημεία υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους, έστω και για διέλευση οχημάτων με αλυσίδες ή 4χ4, αν και η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Στο μεταξύ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και στην εθνική οδό, έχουν σημειωθεί πτώσεις πετρών και χωμάτων και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς απο την συνεχή βροχόπτωση έχουν μαλακώσει τα χώματα και ανα πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει πτώση βράχων.

Χωρίς τηλεόραση λόγω κεραυνών

Στο μεταξύ κεραυνός που έπεσε στον αναμετοδότη της Digea στα Κοτσιφιανά του Δήμου Πλατανιά έχει αφήσει χωρίς τηλεοπτική σήμα μεγάλες περιοχές στα δυτικά του Δήμου όπως οι Βουκολιές, το Κολυμπάρι και αλλού.

Απο τον Δήμο ενημερώθηκε η εταιρεία και η ΔΕΗ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνικοί της Digea θα μεταβούν πρώτα στις κεραίες της Μαλάξας προκειμένου να επιδιορθώσουν βλάβες λόγω των κεραυνών.