Στα λευκά Αχαρναί, Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη [εικόνες]

29/12/16 • 09:57 | UPD 29/12/16 • 12:30

Μέσα έπεσαν στις προβλέψεις τους οι μετεωρολόγοι καθώς από τα ξημερώματα στα λευκά έχουν ντυθεί τα βόρεια προάστια της Αττικής, με τον Δήμο Αχαρνών σε κάθε συνοικία του να είναι κι αυτός χιονισμένος!

Απ’ άκρη σε άκρη κάθε γειτονιά έχει δει «άσπρη μέρα» και όχι μόνο οι βόρειες συνοικίες. Φυσικά ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού βρίσκεται σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόπη, Πανόραμα, Αμυγδαλέζα, Αγ. Παρασκευή, ενώ ο δρόμος προς την Πάρνηθα παραμένει κλειστός. Στους δρόμους από τις 4 τα ξημερώματα βρίσκεται και ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός που επιβλέπει τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου τα οποία κάτω από αντίξοες συνθήκες καταβάλλουν τα μέγιστα ώστε να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Πολυμενέα που μίλησε στο Acharnorama.gr,  χτες πραγματοποιήθηκε η τελική σύσκεψη της Υ. Π. Π. του Δήμου με τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να οργανωθούν τα συνεργεία του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων σφοδρών καιρικών φαινομένων τα οποία, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα εκδηλώνονταν κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και θα διαρκέσουν μέχρι τις απογευματινες ώρες του Σαββάτου.

Από χτες υπάρχουν εντεταλμένοι υπάλληλοι του Δήμου, σε επιφυλακή καθ’ όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτο καιρικό γεγονός. Συγκεκριμένα θα γίνονται συνεχείς περιπολίες στους δρόμους των βόρειων κυρίως περιοχών, αλλά και όπου χρειαστεί. Στις 04:00 ξεκίνησαν τα συνεργεία, τρία οχήματα του Δήμου και δύο οχήματα ιδιώτη, άρχισαν να καθαρίζουν τους κεντρικούς δρόμους και να ρίχνουν αλάτι όπου χρειαστεί. Αλάτι οι δημότες μπορούν να προμηθευτούν στην Κοινότητα Θρακ/νων, στο 2ο Δ. Σ., στην Αγία Τριάδα, πλατεία Βαρυμπόμπης και στην Αγία Παρασκευή. Οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται και να καταθέτουν τα αιτήματα τους στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 2132072300

Να θυμίσουμε πως θερμαινόμενες αίθουσες υπάρχουν στον Δήμο Αχαρνών στο 1ο, 2ο και 3ο ΚΑΠΗ Αχαρνών καθώς και στην Αίθουσα Εκθέσεων εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου.

  • Save

  • Save

  • Save