ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αποσυναρμολογείται η «ρόδα» στην πλατεία Συντάγματος [βίντεο] – Τι λέει ο Δήμος Αθηναίων

28/12/16 • 14:36 | UPD 28/12/16 • 15:36

Η λέξη «τραγέλαφος» μπορεί να περιγράψει μόνο τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες με τον … άμοιρη «ρόδα» της πλατείας Συντάγματος.

Αφού στήθηκε και παρέμεινε κλειστή για ημέρες, για να ξηλωθεί τελικά λόγω συγκεκριμένων κανόνων ασφαλείας, τις οποίες απ ότι φαίνεται δεν πληρούσε.

Την ίδια στιγμή βέβαια συνεργάτες του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, διαβεβαίωναν πως η ρόδα θα….λειτουργήσει κανονικά..

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τετάρτης ήρθε η … «χαριστική βολή» καθώς ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε και επίσημα την αποσυναρμολόγησή της.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία.

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής»

Και αν για την τοποθέτηση της ακίνητης ρόδας στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας ο δήμος και οι δημότες δεν πλήρωσαν μέχρι στιγμής χρήματα (πέραν της δυσφήμησης που προκαλούν ένα φιάσκο και το μπλοκάρισμα μεγάλου μέρους της πλατείας παραμονές των εορτών), για το εορταστικό ρεβεγιόν στο Θησείο ετοιμάζεται να ξοδέψει ένα τεράστιο -για τα δεδομένα της εποχής- ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τις 190.000 ευρώ. Το ποσόν είναι μεγαλύτερο ακόμη και από το περυσινό, που έφθασε τις 185.000 ευρώ προκαλώντας επικριτικότατα σχόλια.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα 

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρίας σχετικά για επικινδυνότητα της ρόδας που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Αθηναίων άρχισε να αφαιρεί από χθες το βράδυ τα βαγόνια, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται στην πρωτεύουσα, ενώ ο Δήμαρχος φέρεται να διαμηνύει πως η ρόδα θα λειτουργήσει χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών