Αθήνα Καιρός

Δωράκι από τον ΠΚ στους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες: Αγροτικές φυλακές και… άδειες

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Δωράκι από τον ΠΚ στους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες: Αγροτικές φυλακές και… άδειες

Δικαίωμα για… αγροτικές φυλακές και άδεια μπορούν να έχουν σε ένα χρόνο τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αιτία ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, καταγγέλλοντας την αστοχία που ευνοεί τους καταδικασμένους του νεοναζιστικού μορφώματος και ειδικά τα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Δηλαδή σε ένα χρόνο οι Νίκος Μιχαλολιάκος και τα άλλα μέλη του λεγόμενου διευθυντηρίου θα μπορούν να μεταφερθούν σε αγροτικές φυλακές και θα έχουν δικαίωμα να παίρνουν και άδειες. Η μεταγωγή τους σε αγροτικές φυλακές δημιουργεί ευνοϊκότερο καθεστώς κράτησης και, φυσικά, μειώνει τον χρόνο φυλάκισής τους. Επίσης, θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες, μιας και το Δικαστικό Συμβούλιο δεν μπορεί να παίρνει υπόψη του και άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα ότι έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση και εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας.

Η γενική γραμματέας επισήμανε πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και με κάποιες διατάξεις θα αντιμετωπιστούν και οι «αστοχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης που βρίσκουν εφαρμογή στους χρυσαυγίτες.

Οπως ανέφερε η κυρία Νικολάου, οι πρώτες ημέρες των καταδικασθέντων στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων κύλησαν ομαλά, και εντός του πλάνου που είχε χαράξει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η κ. Νικολάου παρατήρησε ότι οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες έχουν «καλές σχέσεις», ωστόσο προαυλίζονται ξεχωριστά για να μη συγχρωτίζονται.

Την ίδια ώρα, πολλές αστυνομικές υπηρεσίες έχουν ριχθεί στην αναζήτηση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. Μέσω αστυνομικών συνεργασιών ερεύνησαν δύο τοποθεσίες, σε Αργυρόκαστρο και Χειμάρρα -όπου φέρεται να είχε επαφές και ταξίδια ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής-, χωρίς όμως προς το παρόν θετικό αποτέλεσμα. Από την έρευνα των επικοινωνιών του διαπιστώνεται πως για τουλάχιστον 20 ημέρες οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φαίνεται να χρησιμοποιούσε είναι κλειστές ή δεν έχουν κάνει εξερχόμενες κλήσεις. Οι τελευταίες επικοινωνίες του ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητούν ίχνη του εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς δεν έχει φύγει από την Ελλάδα και μάλιστα δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε χώρο που είχε χρησιμοποιήσει και το 2013, κατά το διάστημα των δύο ημερών αναζήτησής του προτού αποφασίσει ο ίδιος να παραδοθεί στις Αρχές. Πιθανολογούν πως ο υπαρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, σε περίπτωση που δεν συλληφθεί σύντομα, θα αφήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα πριν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, δηλαδή αν θα παραδοθεί ή αν θα παραμείνει στην παρανομία, παρότι αυτή απαιτεί οικονομικούς πόρους και «δίκτυο βοηθείας».

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]