«Πάγωσε» η Κρήτη – Κλειστά σχολεία και δρόμοι λόγω του χιονιού

22/12/16 • 13:39 | UPD 22/12/16 • 16:50

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την Ανατολική Κρήτη, έχοντας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Λόγω των χιονοπτώσεων δεν λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στους Δήμους: Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου και στις δημοτικές ενότητες: Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα Γόρτυνας, μετά από σχετικές αποφάσεις των δημάρχων.

Προβλήματα, ακόμη, υπάρχουν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης της Σητείας και στο οδικό δίκτυο Ζήρου – Αρμένων αλλά και στη διαδρομή Σφάκας – Τουρλωτής, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία. Οι υπηρεσίες των Δήμων όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις βρίσκονται επί ποδός και με μηχανήματα παρεμβαίνουν για τον καθαρισμό των δρόμων.

Το πρωί τα πλοία της γραμμής από Πειραιά προς Ηράκλειο, έδεσαν με καθυστέρηση λόγων των θυελλωδών βόρειων ανέμων, η ένταση των οποίων φτάνει τα 8 μποφόρ. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του, καλεί τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται στο λιμάνι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους και να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους.

Επίσης, πτήση από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», χρειάστηκε να αλλάξει πορεία και τελικά να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιαννης» των Χανίων.

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας ακυρώνονται για σήμερα οι προγραμματισμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας και στους χώρους του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», το οποίο ωστόσο θα λειτουργεί κανονικά.

Τέλος, ανοικτό θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας σήμερα και αύριο, το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που θα χρειαστούν φιλοξενία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ