Μυστήριο με απόπειρα απαγωγής βρέφους σε σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη

22/12/16 • 11:50 | UPD 22/12/16 • 11:50

Μία παράξενη υπόθεση αρπαγής βρέφους, μέσα από σούπερ μάρκετ, εξελίχθηκε πριν από έξι ημέρες στην Κυψέλη. Ενας Αφγανός άρπαξε το «ασυνόδευτο» καρότσι γυναίκας, μέσα στο οποίο εκτός από προϊόντα είχε ακουμπήσει το παιδί της ενός χρόνου, και επιχείρησε να κινηθεί προς την έξοδο.

.Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τους γονείς, πελάτες και εργαζόμενους, οι οποίοι ουσιαστικά τον συνέλαβαν. Ο ίδιος υποστήριζε πως το παιδί ήταν δικό του, κάτι που προκάλεσε την ανησυχία στους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι επιχειρούν να διαπιστώσουν αν ο 19χρονος είχε σκοπό την αρπαγή των προϊόντων ή του παιδιού…
Ολα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή, στις 16 Δεκεμβρίου, στις 20:30, μέσα σε σούπερ μάρκετ στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη.

Ο 19χρονος από το Αφγανιστάν εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία της μητέρας τους βρέφους και άρπαξε το καρότσι με τα προϊόντα αλλά και το παιδί. Σύντομα η 21χρονη μητέρα του από τη Ρουμανία διαπίστωσε ότι το καρότσι έλειπε από το σημείο όπου το άφησε και άρχισε να αναζητά εναγωνίως το παιδί της. Κάποια στιγμή εντόπισε τον νεαρό και άρχισε να φωνάζει για να αφήσει το καρότσι. Ωστόσο εκείνος επιχείρησε να διαφύγει, ενώ φώναζε παράλληλα ότι το παιδί ήταν δικό του για να αποπροσανατολίσει ενδεχομένως τους πελάτες και εργαζόμενους που κινούνταν εναντίον του.

Οταν η μητέρα τον πρόφτασε, εκείνος τη χτύπησε και προσπάθησε και πάλι να ξεφύγει. Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίστηκε και ο πατέρας του παιδιού που ήταν σε άλλο διάδρομο του πολυκαταστήματος, ο οποίος μαζί με τους παρευρισκόμενους ακινητοποίησαν τον 19χρονο και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής βρέφους. Στο μεταξύ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν αν στόχος του 19χρονου ήταν η αρπαγή του παιδιού ή των προϊόντων.

Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο δράστης να επικαλέστηκε πως ήταν ο πατέρας του παιδιού για να αποφύγει την καταδίωξή του, ωστόσο δεν μπορούν να αποκλείσουν την εκδοχή της αρπαγής του παιδιού και εκεί επικεντρώνουν τις έρευνες, αναζητώντας πληροφορίες για το παρελθόν του 19χρονου και τις επαφές του.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου