Ανήλικη συνόδευε Πακιστανό διακινητή μεταναστών

21/12/16 • 10:54 | UPD 21/12/16 • 10:54

Μια έφηβη κοπέλα 17 χρονών, ήταν η συνοδός ενός Πακιστανού διακινητή παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία μετά από μπλόκο στην Λάρισα.

Η μεταφορά των μεταναστών γινόταν με Ι.Χ. φορτηγό, στο εσωτερικό της χώρας, στο οποίο επενέβαιναν 22 Πακιστανοί και ένας Μπαγκλαντέζος.

Άνδρες της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό στο 384ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης και, μαζί με τους 23 αλλοδαπούς που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, συνέλαβαν το κορίτσι και τον 36χρονο μεταφορέα ο οποίος τους έδειξε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης! Το φορτηγό κατασχέθηκε μαζί με 815 ευρώ, 35 τουρκικές λίρες και 70 πακιστανικές ρουπίες.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην ευρύτερη περιοχή, όπου το είχαν αφήσει δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί των μεταφορέων οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί και αναζητούνται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Γόννων, οι αλλοδαποί είχαν περάσει στις 12 Δεκεμβρίου στο ελληνικό έδαφος από μια αφύλακτη διάβαση στον Έβρο και ο 36χρονος Πακιστανός τους παρέλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης από αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα. Μόλις ολοκληρωνόταν η μεταφορά τους, συγγενείς τους στο Πακιστάν θα πλήρωναν 2.500 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς στο κύκλωμα των διακινητών.