Θύματα φαίνεται πως ήθελαν οι βομβιστές του εκρηκτικού μηχανισμού στην Πάτρα

20/12/16 • 16:10 | UPD 20/12/16 • 16:10

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα μετά τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, πάνω σε ένα πεζοδρόμιο στην Πάτρα κοντά σε μια νεοαναγειρόμενη οικοδομή! Μάλιστα το εύρημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας ηλικιωμένος ο οποίος περνούσε τυχαία από την οδό Νόρμαν στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου είδε την “ορφανή” βόμβα και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι άνδρες της Ασφάλειας που έφτασαν αμέσως, διαπίστωσαν ότι ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα γκαζάκι πάνω στο οποίο οι βομβιστές είχαν τοποθετήσει μια κροτίδα και αρκετές βίδες, που θα προκαλούσαν σοβαρούς τραυματισμούς αν γινόταν έκρηξη!

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη για ποιο λόγο δεν είχε πυροδοτηθεί η αυτοσχέδια βόμβα και ποιος ήταν ο στόχος της, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτός που την μετέφερε φοβήθηκε μήπως πέσει σε μπλόκο και την άφησε στο πεζοδρόμιο. Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς όλα δείχνουν ότι οι βομβιστές ήθελαν ανθρώπινα θύματα και μόνο από τύχη δεν συνέβη τραγωδία!