Να πάρει πίσω 2.000 απολύσεις συμβασιούχων ζητά από την Γεροβασίλη η ΠΟΕ – ΟΤΑ [εικόνες & βίντεο]

20/12/16 • 13:49 | UPD 20/12/16 • 13:49

Να πάρει πίσω τις απολύσεις των περίπου 2.000 συμβασιούχων που εργάζονταν σε δήμους της χώρας, ζητούν από την Όλγα Γεροβασίλη τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανασυγκρότησης.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους καταγγέλλουν ότι κακώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε τις παρατάσεις των συμβάσεων τους αντισυνταγματικές αφού όπως υποστηρίζουν, σε μια άλλη περίπτωση που είχε να κάνει με τις συμβάσεις συναδέλφων τους στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, οι συμβάσεις παρατάθηκαν με νόμο μέχρι το τέλος του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και την πλειοψηφία της Ένωσης Δήμων Ελλάδος που αντιδρούν στις παρατάσεις αυτές και ότι δυο δήμοι λόγω της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν δύναται να καταβάλουν δεδουλευμένα με αποτέλεσμα να έχουν προχωρήσει σε αθρόες απολύσεις.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ θα συναντηθεί με την κυρία Γεροβασίλη για να της θέσουν τα αιτήματα της ομοσπονδίας ζητώντας παράλληλα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την διαπραγμάτευση και υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.