Εικόνες καταστροφής από την φωτιά σε τρόλεϊ στην Πατησίων [εικόνες και βίντεο]

20/12/16 • 09:54 | UPD 20/12/16 • 12:39

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν για άλλη μια φορά στο κέντρο, και όχι μόνο, της Αθήνας, με καταστροφή οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι προέβησαν στην πολύ… επαναστατική πράξη να κάψουν τρία τρόλεϊ στην οδό Πατησίων, με το «μάρμαρο» φυσικά να το πληρώσουν όσοι μετακινούνταν με τις συγκοινωνίες.. Την ίδια στιγμή οπαδοί στον μετρό του ΗΣΑΠ στην Ειρήνη τα έκαναν «γυαλιά καρφιά», σπάζοντας 6 ακυρωτικά μηχανήματα.

Οι δράστες της Πατησίων, βρίσκονταν στο προαύλιο του κτηρίου του Πολυτεχνείου. Ξαφνικά βγήκαν έξω, πλησίασαν τα τρόλεϊ υποχρέωσαν τους επιβαίνοντες να κατεβούν και μετά τους έβαλαν φωτιά. Στα δύο πρώτα τρόλεϊ υπήρχαν μόνο οι οδηγοί, ενώ στο τρίτο υπήρχαν και επιβάτες.

  • Save

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέταξαν βόμβες μολότοφ. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα οι οποίοι έσβησαν τις φωτιές, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η οδός Πατησίων. Τα δύο οχήματα καταστράφηκαν και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Όπως έγινε γνωστό δεν κινδύνευσαν άτομα.

  • Save

Σημειώνεται ότι λόγω των συχνών επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν περνούν από το σημείο μετά τις 10 το βράδυ. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ αποφάσισε να αλλάξουν τα δρομολόγια των τρόλεϊ προκειμένου να παρακάμπτεται η Πατησίων τις Παρασκευές και τα σαββατοκύριακα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν μέσα σε μεγάλη ομάδα οπαδών της ΑΕΚ, που αναχωρούσε από το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ- Γιάννενα, έσπασαν έξι ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνης. Ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μετά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στον σταθμό του ΚΑΤ.

  • Save

Για τη συγκεκριμένη επίθεση στον σταθμό του ΚΑτ υπήρξε ανάληψη ευθύνης με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org αλλά χωρίς να φέρει την υπογραφή κάποιας οργάνωσης.

Οι ίδιοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της εταιρείας CH Theodossis SA , που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των πυλών, στις 3 Δεκεμβρίου, στην οδό Δελφών 4 στην Καλλιθέα.

  • Save

Στο κείμενο το οποίο καταλήγει με τις φράσεις «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών – Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες», αναφέρεται ότι όλοι «οι από κάτω» οι εργάτες, οι άνεργοι, οι μετανάστες, δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για βόλτες αναψυχής, ότι σκοπός του κράτους είναι «η δημιουργία και επιβολή πλήρως ελεγχόμενων ζωνών μέσα στα ΜΜΜ, η αύξηση του κόστους ζωής και η ουσιαστική ποινικοποίηση της φτώχειας» και τονίζεται: «Προτρέπουμε όλους και όλες να πράξουν ό,τι τους αναλογεί, με τα μέσα που οι ίδιοι μπορούν να διαχειριστούν. Να υπερασπιστούμε, ατομικά και συλλογικά, τις ελεύθερες μετακινήσεις».