Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ – Δεν εκδίδουν φύλλο Τα Νέα

19/12/16 • 20:08 | UPD 19/12/16 • 20:15

Το δράμα για τους εργαζομένους του ομίλου ΔΟΛ δεν έχει τελειωμό, καθώς θα περάσουν και τις μέρες των Χριστουγέννων απλήρωτοι.
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων , καθώς με απόφασή τους η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δε θα κυκλοφορήσει, ενώ θα πραγματοποιηθούν επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις με το «ΒΗΜΑ» να μην υπάρχει στα περίπτερα την ερχόμενη Κυριακή.

Αιτία είναι η δέσμευση, από την Εθνική Τράπεζα, των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να αναβληθεί για τέταρτο συνεχόμενο μήνα η μισθοδοσία τους.

Στη  Γενική Συνέλευση τα διευθυντικά στελέχη που ανέλαβαν την εξεύρεση λύσης απεφάνθησαν πως εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατές προσπάθειες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την από 9/11/2016 ανακοίνωση της διοίκησης του Ομίλου, στις 16/12/2016 επρόκειτο να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς (Alpha Bank) των εργαζομένων το μισό των οφειλομένων αποδοχών (α΄ δεκαπενθήμερο) του μηνός Αυγούστου 2016.

Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης δεν μπορεί και δεν προτίθεται να καλύψει τα ποσά που αφορούν οικονομικές απαιτήσεις ως προς τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις, και τις λοιπές εκκρεμότητες, με τις τράπεζες να αρνούνται ότι κίνησαν πτωχευτική διαδικασία.