«Επίσκεψη» με φέιγ βολάν έκαναν στο σπίτι του Κοντονή μέλη του Ρουβίκωνα

16/12/16 • 10:06 | UPD 16/12/16 • 10:06

Mέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στο Κολωνάκι.

Σε κείμενο που ανέβασαν στο indymedia τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν πως «πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σήμερα, έξω από το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στο Κολωνάκι. Ο πολιτικός προϊστάμενος της άστικής δικαιοσύνης φέρει την άμεση και φυσική ευθύνη για το όσα γίνονται σε αυτό το πεδίο.

Φέρει την ευθύνη για τις διώξεις και τις σκευωρίες κατά αγωνιστών όπως ο Μάριος Σεισίδης, φέρει την ευθύνη για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δ. Κουφοντίνα, του καταλογίζουμε την ευθύνη για τις μορφές και τις μεθόδους της καταστολής σε όποιον σηκώνει κεφάλι και συνεχίζει να το κρατάει όρθιο παρά τους πειρασμούς της αυτοταπείνωσης της μετάνοιας.

Οι αλληλέγγυοι είμαστε εδώ, δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο του απέναντι στο κράτος, δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους του αγώνα. Ας το έχουν υπόψιν τους αυτό, οι άνθρωποι του κράτους είτε δεξιού είτε αριστερού κάθε φορά που νομίζουν ότι «παίζουν μπάλα μόνοι τους». Δεν παίζουν μόνοι τους».

Επίσης κατηγορούν την πρυτανεία της Νομικής, την κυβέρνηση και την αστυνομία πως ενορχήστρωσαν την απαγόρευσή της και κάνουν λόγο για τελεσίγραφο που «στάλθηκε μέσα στη φυλακή, το οποίο του κοινοποιούσε, πως στη περίπτωση που θα παρενέβαινε τηλεφωνικά στην εκδήλωση θα του αφαιρούσε για δυο χρόνια, το δικαίωμα αίτησης χορήγησης άδειας».

Το κείμενο υπογράφουν: Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Συνέλευση Αναρχικών- Κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Kόκκινη γραμμή – Oμάδα για την εργατική αντεπίθεση, Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, Συνέλευση αλληλεγγύης στον Μ. Σεϊσίδη, Σύντροφοι/ Συντρόφισσες.