«Ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση

15/12/16 • 17:23 | UPD 15/12/16 • 17:58

«Στην πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού», ξεσπά η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε ανακοίνωσή της, στην οποία εξαπολύει μύδρους και κατά των περιβόητων πλέον δηλώσεων του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, περί δυνατότητας εκδημοκρατισμού χρυσαυγιτών. Παρά το σάλο, χθες, ακόμα ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Μπαλαούρας, εμφανίστηκε να… κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για παρασυρμένους πολίτες.

«Συγκεκριμένα συμφέροντα»

«Για μία ακόμη φορά έγινε σαφές σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το πολιτικό σκηνικό το οποίο διαμορφώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα», υπογραμμίζει από την πλευρά της η οικογένεια Φύσσα, με αφορμή όσα εκτυλίσσονται στο δημόσιο βίο. Και σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015, έχει καταδείξει μέχρι σήμερα με απόλυτη ευκρίνεια τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης επί 30 χρόνια τώρα. Η δράση αυτή, η οποία ενισχύθηκε από την ανοχή του κράτους, της Αστυνομίας και άλλων συγκεκριμένων παραγόντων, είχε αποτυπωθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων για τα διάφορα εγκλήματα των στελεχών αυτής της οργάνωσης, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι επιτέλους είναι κατηγορούμενη και η ηγεσία της, δηλαδή οι άνθρωποι που διευθύνουν, διατάζουν και κατευθύνουν την εγκληματική οργάνωση αυτή».

«Προφανώς», τονίζεται στην ανακοίνωση (που συνυπογράφουν οι συνήγοροι της οικογένειας αλλά και οι φίλοι του αδικοχαμένου Παύλου), «αυτό κάποιους ενοχλεί και για το λόγο αυτό παρατηρούμε ότι στην πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού και των ηττημένων του 1945, αφού, σύμφωνα και με την ομολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι Ελληνες συνεργάτες των Γερμανών ναζί είναι οι ‘‘παππούδες’’ και οι ‘‘πατεράδες’’ των χρυσαυγιτών, οι πρόγονοί τους ιδεολογικά και ενίοτε κυριολεκτικά».

«Αγκαλιά με νεοναζί»

Η οικογένεια Φύσσα καταγγέλλει ευθέως ότι η κυβερνητική στάση νομιμοποιεί τη δράση των φασιστών: «Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές αλλά και δηλώσεις προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών και των υπόλοιπων θυμάτων του φασισμού, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου και προτάσσοντας τη λογική του ‘‘περασμένα, ξεχασμένα’’. Για μας που μείναμε πίσω, και για τη μνήμη των δικών μας προγόνων, τίποτα δεν πέρασε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί. Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι». Αποδίδει μάλιστα σκοπιμότητα στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου: «Οποιοι πιστεύουν ότι οι θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων μπορούν να εκδημοκρατισθούν, είναι πολιτικά αφελείς και επικίνδυνα ανιστόρητοι, είτε, σε συνδυασμό με αυτά, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Μπορεί ο φασισμός να μην είναι γονιδιακός, η ρήξη όμως μαζί του είναι η μόνη λύση, όπως η μάχη του σώματος απέναντι στον καρκίνο».

Νέα πρόκληση

Μη ικανά ή μη πρόθυμα να κατανοήσουν τα αυτονόητα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν πάντως να προκαλούν με τις δηλώσεις τους, Χθες, ο βουλευτής Ηλείας, Μ. Μπαλαούρας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι στους κόλπους της Χ.Α. υπάρχει απλός κόσμος «που δεν έχει καμία σχέση με το ρατσισμό και το φασισμό». «Δεν αναφέρομαι στα τάγματα εφόδου, αλλά για τους απλούς ανθρώπους, τους ψηφοφόρους που αγωνιούν για να βρουν μια λύση επιβίωσης. Ουσιαστικά κάνω μια διαπίστωση ότι υπάρχει και κόσμος που έχει παρασυρθεί και δεν είναι στη λογική των φασιστών», είπε ο βουλευτής. «Δεν υπάρχει από τη δική μας πλευρά άποψη συγχώρεσης σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα», προσέθεσε.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΪΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ

xxatziordanoglou@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου