Εκτός κινδύνου οι τραυματίες από τη ληστεία στον «Υφαντή» – Στα 50.000 ευρώ η «λεία»

14/12/16 • 19:43 | UPD 14/12/16 • 19:43

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται ο αδελφός του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας αλλαντικών Υφαντής και ο γιος του, οι οποίοι δέχτηκαν πυροβολισμούς από καλάσνικοφ όταν αδίστακτοι κουκουλοφόροι ληστές «μπούκαραν» το μεσημέρι της Τετάρτης στο λογιστήριο του κτηρίου στην Κηφισιά.

Οι ληστές πυροβόλησαν στα πόδια θείο και ανιψιό, όταν αντέδρασαν στην απαίτησή τους να τους δώσουν τα χρήματα. Στην συνέχεια διέφυγαν με ένα ΙΧ, μάρκας BMW, το οποίο έκαψαν σε μικρή απόσταση από τον τόπο της ληστείας και συνέχισαν με άλλο ΙΧ, μάρκας Audi.

Ο Αλέξης Κούγιας, νομικός σύμβουλος της εταιρίας, με δήλωση του στα Μέσα τόνισε πως κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας οι δράστες πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι.

 

Μάλιστα ο κ. Κούγιας έκανε γνωστό πως η λεία των ληστών ήταν 50.000€.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του:

«Υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της εταιρείας επεξεργασίας αλλαντικών και κρέατος «Α & Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ» επιθυμώ να κάνω την εξής δήλωση:

Σήμερα, περί ώρα 15.00, τέσσερις κουκουλοφόροι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στην Κηφισιά και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, διέπραξαν το αδίκημα της ένοπλης ληστείας.

Κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι. Οι τραυματίες ευρίσκονται εκτός κινδύνου. Η λεία των ληστών ήταν 50.000€.

Η διάπραξη των εγκλημάτων βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας και όλο το υλικό της βιντεοσκοπήσεως έχει παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί και την αστυνομική προανάκριση.Οι δράστες καταζητούνται.

Αθήνα, 14/12/2016
Με εκτίμηση
ΑΛΕΞΙΟΣ Χ. ΚΟΥΓΙΑΣ».