Κόντρα διοίκησης –εργαζομένων για τα κρούσματα ηπατίτιδας στο Νοσοκομείο Κιλκίς

14/12/16 • 18:18 | UPD 14/12/16 • 18:18

Στην επικεφαλής του Νοσοκομείου Κιλκίς καταλογίζει ευθύνες με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων, σχετικά με τα αυξημένα περιστατικά ηπατίτιδας.

Οι εκπρόσωποί των εργαζομένων αναφέρουν πως επί δύο μήνες η διοίκηση αρνείται να τους ενημερώσει σχετικά με τα περιστατικά ηπατίτιδας Α που έχουν αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο και πως συμπεριφέρεται απέναντί τους με «απαξίωση και εμπαιγμό».

«Παρότι ως Σωματείο Εργαζομένων αναζητήσαμε εγγράφως με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8680/18-10-16 έγγραφο μας, και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ασφαλή λειτουργία του Ιδρύματος, στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό, την ηλικία κ.α. για τα Κρούσματα Λοιμωδών Νοσημάτων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 κ.ά. η Διοικήτρια αρνήθηκε να μας τα χορηγήσει» αναφέρει το Σωματείο.

Σημειώνεται πως βάσει της καταγραφής που γίνεται από το Σωματείο από τον περασμένο Αύγουστο έχουν αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο Κιλκίς 47 κρούσματα ηπατίτιδας Α που αφορούσαν κυρίως αλλοδαπούς από το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων της Νέας Καβάλας του νομού Κιλκίς.

Ανάλογη «σιωπή» επιδεικνύει κατά τους εκπροσώπους των εργαζομένων η διοίκηση στις αναφορές τους για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου όπως για το θέμα της καθαριότητας και της φύλαξης του νοσοκομείου Κιλκί