Λιποθύμησε στο δικαστήριο η «μαύρη χήρα»

14/12/16 • 16:47 | UPD 14/12/16 • 16:47

Πρωτοφανή, για τα δικαστικά χρονικά, περιστατικά διαδραματίστηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου.

Η κατηγορούμενη και σύζυγός του θανόντος, Δήμητρα Βούλγαρη, λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα, αφού πρώτα απευθυνόμενη στην πρόεδρο δήλωσε τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση της να αποβάλλει από την αίθουσα τους δικηγόρους της.

«Θεωρώ ότι δεν είχατε το δικαίωμα να αποβάλλεται με τέτοιο τρόπο τους δικηγόρους μου. Ποτέ δεν ρωτήθηκα αν θέλω άλλο δικηγόρο, απλά εσείς μου διορίσατε κάποιον και πάλι δεν ρωτήθηκα αν αυτός ο δικηγόρος είναι αποδεκτός από μένα. Οι δικηγόροι που μου διορίσθηκαν, δεν είναι αποδεκτοί από εμένα γιατί δεν είναι δυνατόν, για μια τεράστια δικογραφία, για μια τόσο σημαντική υπόθεση να με υπερασπιστούν δύο συνήγοροι με τους οποίους δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους και δεν είναι γνώστες της υπόθεσης. Εγώ δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ», είπε στην πρόεδρο και συνέχισε:

«Εγώ θέλω τους δικούς μου συνηγόρους οι οποίοι εδώ και 16 μήνες έχουν δουλέψει ακούραστα και ξέρουν την κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Για μένα αυτοί οι συνήγοροι είναι η φωνή μου, και όλα όσα θέλω να πω, που δεν μπόρεσα ως τώρα», είπε η κατηγορούμενη πριν χάσει τις αισθήσεις της.

Στο παρακάτω βίντεο η κατηγορούμενη μεταφέρεται στο ασθενοφόρο, κατά τη λιποθυμία της, για τις πρώτες βοήθειες

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ζήτησε την εξαίρεση τόσο της προέδρου της έδρας όσο και των δύο τακτικών δικαστών, καθώς, όπως είπε, θεωρεί ότι μεροληπτούν σε βάρος της και πως στη συγκεκριμένη δίκη που κρίνεται η ζωή της νιώθει ότι όλα συμβαίνουν εναντίον της.

Αφορμή στάθηκε η άρνηση της προέδρου να συνεχιστεί η εξέταση του αστυνομικού που φέρεται να ήταν μπροστά στη φερόμενη ομολογία της κατηγορουμένης, στις 24 Ιουλίου του 2015, στην ασφάλεια Ναυπλίου.

Η πρόεδρος της έδρας ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην υποβάλλουν άλλες ερωτήσεις στον μάρτυρα, καθώς θεώρησε ότι η εξέτασή του, η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση, είχε εξαντληθεί. Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης Βασίλης και Σπύρος Ρομποτής αντέδρασαν και δήλωσαν πως αποχωρούν αν συνεχιστεί αυτή η τακτική από την πλευρά της έδρας.

Ωστόσο, η μη αποχώρησή τους από τη δικαστική αίθουσα οδήγησε την πρόεδρο στην απόφαση να τους αποβάλλει με αποτέλεσμα να διαδραματιστούν εντός της αίθουσας