Ένταση στη Νομική ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

14/12/16 • 16:22 | UPD 14/12/16 • 16:22

Ένταση επικρατεί στην Νομική Σχολή της Αθήνας στην οδό Σόλωνος, καθώς έχει αποκλειστεί η είσοδος της σχολής δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μπει.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από το Πανεπιστήμιο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, όμως, αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στη Σχολή, διαμαρτυρόμενοι για την αναβολή εκδήλωσης που θα γινόταν αργότερα το απόγευμα σε συμπαράσταση στον ισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως καταγγέλει ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου η είσοδος δεν επιτρέπεται τόσο στον ίδιο όσο και στον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε μια από τις ομιλήτριες στην εκδήλωση και όταν εκείνος και ο κ.Παπαδάκης βγήκαν για να μάθουν τι συνέβαινε βρέθηκαν και οι ίδιοι απέναντι στα ΜΑΤ. «Χωρίς κανένα λόγο. Πρόκειται για τσαμπουκά», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα το απόγευμα είχε προγραμματισθεί να γίνει στη Νομική εκδήλωση προς ένδειξη συμπαράστασης στον καταδικασμένο για τη 17 Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διεκδικεί άδειες. Μάλιστα, ο ισοβίτης της 17Ν επρόκειτο να παρέμβει τηλεφωνικά στην εκδήλωση, όπως είχαν από μέρες ενημερώσει οι οργανωτές της σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ωστόσο, από χθες επικρατεί ένταση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι έγγραφο της Νομικής που έφθασε στον Κορυδαλλό ζητούσε να αποτραπεί η συγκεκριμένη παρέμβαση. Η εκδήλωση συμπαράστασης στον Κουφοντίνα αναβλήθηκε, αφού η Σχολή επρόκειτο να παραμείνει κλειστή. Φοιτητές, όμως, κράτησαν ανοιχτές τις πόρτες και έτσι ξεκίνησε η εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια, όμως, παρατάχθηκαν τα ΜΑΤ προκειμένου να αποτραπεί συγκέντρωση αριστεριστών κόντρα στη ματαίωση της εκδήλωσης για τον Κουφοντίνα, αλλά και ο κίνδυνος απόπειρας κατάληψης.