Στόλισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα χάρισαν σε άστεγους της Αθήνας [εικόνα]

14/12/16 • 11:38 | UPD 14/12/16 • 11:43

Η ομάδα «Κιβωτός Αστέγων» βγήκε στους δρόμους της Αθήνας και προσέφερε στολισμένα χριστουγεννιάτικα δεντράκια σε ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς στέγη.

Βέβαια αυτή η συμβολική κίνηση θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ουσία αν οι εμπνευστές της σκέφτονταν το συγκεκριμένο ποσό που δαπάνησαν για τα δέντρα να το αξιοποιήσουν δίνοντας ρούχα, φάρμακα ή τρόφιμα.

«Τριάντα πέντε φίλοι και μέλη της ομάδας «Κιβωτός Αστέγων», σε 4 ομάδες συμμετείχαν στην σημερινή δράση μας. Οι πράξεις μας συμβολικές. Η κοινωνία δεν ακολουθεί. Φοβισμένη ή απλά ασυνείδητη, νομίζει ότι θα ξορκίζει εις το διηνεκές το χτικιό που έχει πέσει στον τόπο μας.

Η απογοήτευση μας, πολύ μεγάλη, όχι για τα λίγα άτομα, που έρχονται στις αφιλοκερδείς και μη- κομματικοποιημένες δράσεις μας, αλλά για το μέγεθος της κρίσης, που έχει οδηγήσει π.χ., 450 διαφορετικά άτομα, να ζουν στον δρόμο, μόνο στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, τα 57 άτομα, που ζουν, τρόπος του λέγειν, στην οδό,…Βουλής, κ.ο.κ.

Συνεχίζουμε, και όσο αντέξουμε, και όσο αντέξει η αγαπημένη μας πατρίδα… Ντροπή σας, συνάνθρωποι, για το γεγονός ότι δεν εξεγείρεστε, για την στρατιά των 24.000 αστέγων, των εκατοντάδων χιλιάδων πεινασμένων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κλπ., κλπ. Ομάδα »ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ»» καταλήγει η ανάρτηση τους στο facebook.