Οι Κρητικοί ζητούν νέα αναχώρηση πλοίου με τα προϊόντα τους

09/12/16 • 15:09 | UPD 09/12/16 • 15:09

Στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να μεταβούν και πάλι σήμερα το απόγευμα παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, προκειμένου επιδιώξουν και να πιέσουν να φύγει και άλλο πλοίο και να προωθηθούν στις αγορές αφού από την νέα παράταση της απεργίας της ΠΝΟ τα προϊόντα τους μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τους σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.
Σχετική απόφαση πάρθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε ευρεία σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, συνεταιριστών και αυτοδιοικητικών στην Ιεράπετρα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Ιεράπετρας αναφέρονται τα εξής: «Η συντονιστική Επιτροπή που προέκυψε από την έκτακτη συγκέντρωση με τη συμμετοχή του Δήμου Ιεράπετρας, του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, του αγροτικού συλλόγου Σητείας, των εξαγωγέων, εμπόρων, ομάδων παραγωγών αποφάσισε να κινηθεί όλος ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας, Σητείας, Ψαρής Φοράδας, ‘Αρβης προς το λιμάνι του Ηρακλείου. Συγκέντρωση στο χώρο ελαιοδεξαμενών Ιεράπετρας, ώρα 3μμ. Καλούνται σε συμμετοχή, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή, διακίνηση και εμπόριο αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να κατορθώσουμε να ανατρέψουμε την αδιάλλακτη θέση της κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί η Κρήτη ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη και το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε η παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ πλήττει ανεπανόρθωτα την Κρήτη και πολλούς Δήμους της μεταξύ των οποίων και την Ιεράπετρα, επιφέροντας τεράστια οικονομική καταστροφή σε πολλούς κλάδους. Τα πλήγματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ανεπανόρθωτα με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού βλέπει τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τον σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες αγρότες της Ιεράπετρας και του νησιού μας, λόγω της αδυναμίας σε επίπεδο κράτους να εφαρμόσει τον προβλεπόμενο νόμο, αιτούμαστε την κήρυξη του νησιού και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών μας προϊόντων. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που πλήττει το νησί μας ανεπανόρθωτα» καταλήγει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αιτούμενος την υλοποίηση άμεσων ενεργειών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap