«Επιστράτευσαν» καΐκια για την τροφοδοσία νησιών του Αιγαίου λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

09/12/16 • 13:31 | UPD 09/12/16 • 13:31

Άμεση ήταν η αντίδραση που είχαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου στο άκουσμα της νέας απεργίας των ναυτεργατών.

Αποφάσισαν να ξεκινήσουν δρομολόγια με καΐκια προκειμένου να προμηθεύσουν με προϊόντα (γαλακτοκομικά) τα γύρω νησιά, καθώς τα ράφια των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ σε πολλά από αυτά έχουν αδειάσει. [Διαβάστε εδώ σχετικά]

Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τα δρομολόγια, δίνοντας χείρα βοηθείας στα νησιά που οι προμήθειες τους λιγοστεύουν δραματικά. Ελλείψεις παρατηρούνται τόσο σε γαλακτοκομικά όσο και σε κρέας. Σήμερα μεταφέρθηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Προβλήματα στην Κρήτη

Την ίδια ώρα ο Δήμος Ιεράπετρας κατέθεσε αίτημα για την κήρυξη της Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ. Το αίτημα υπέβαλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Αναστάσιο Ιωάννου, καθώς και στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε η παρατεταμένη απεργία της ΠΝΟ πλήττει ανεπανόρθωτα την Κρήτη και πολλούς Δήμους της μεταξύ των οποίων και την Ιεράπετρα, επιφέροντας τεράστια οικονομική καταστροφή σε πολλούς κλάδους.

Τα πλήγματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι ανεπανόρθωτα με τον αγροτικό κόσμο να βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού βλέπει τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται και τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα να μένουν εγκλωβισμένα και αδιάθετα, οδηγώντας τον σε ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και την τεράστια καταστροφή που έχουν υποστεί χιλιάδες αγρότες της Ιεράπετρας και του νησιού μας, λόγω της αδυναμίας σε επίπεδο κράτους να εφαρμόσει τον προβλεπόμενο νόμο, αιτούμαστε την κήρυξη του νησιού και του Δήμου Ιεράπετρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άμεση δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την μεταφορά των αγροτικών μας προϊόντων. [Διαβάστε εδώ σχετικά]

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που πλήττει το νησί μας ανεπανόρθωτα» καταλήγει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αιτούμενος την υλοποίηση άμεσων ενεργειών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Κρήτης.