«τα 300 ευρώ δεν μπορούν να σώσουν τους συνταξιούχους»

Συνταξιούχοι Θεσσαλονίκης: Αυτά που μας δίνει ο Τσίπρας είναι χρήματα που μας είχε κόψει

09/12/16 • 12:59 | UPD 09/12/16 • 13:36

«Σημαντική ανακούφιση για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων» χαρακτήρισε τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φραγκουλίδης.

Πρόκειται για ένα «θετικό μέτρο», τόνισε ο κ. Φραγουλίδης, μιλώντας στο, «αλλά θα πρέπει να μην πέσει το αφορολόγητο στις 5.000, διότι έτσι θα πάρει περισσότερα από όσα χρήματα θα μας δώσει. Εμείς θα κατέβουμε στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».

«Είναι θετικό το ότι ο πρωθυπουργός, ύστερα απο τόσες περικοπές, έρχεται τώρα να μας δώσει αυτό το ποσό που είναι πολύ σημαντικό για εμάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός, και πρόσθεσε: «Φέτος τα Χριστούγεννα θα κοιτάξουμε τα εγγόνια στα μάτια μας».

Σημείωσε, ωστόσο, πως «θεωρούμε ότι είναι δικά μας χρήματα από τις επαναλαμβανόμενες περικοπές και το περίφημο πλεόνασμα που δημιουργήθηκε» και επισήμανε πως «το βοήθημα αυτό θα είναι για μια φορά και ο χειμώνας είναι μακρύς».

«Πολύ καλή κίνηση απο την πλευρά του πρωθυπουργού, θα βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν μεγαλη ανάγκη» σχολίασε ο Γεώργιος Κούπκας, πρόεδρος της Αγωνιστικής Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, διευκρινίζοντας ότι στο ταμείο του ΟΑΕΕ είναι λίγοι αυτοί που λαμβάνουν λιγότερα απο 850 ευρώ και είναι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν διαδοχικές συντάξεις.

«Είναι καλή χειρονομία όμως είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση, που τα 300 ευρώ δεν μπορούν να σώσουν τους συνταξιούχους» πρόσθεσε ο κ. Κούπκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ